Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Δύο πολιτιστικές εκδηλώσεις για την Αίγινα, εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής στην συνεδρίαση του Πε.Συ. στις 26 Ιουνίου, σε θέμα που αφορούσε τις εκδηλώσεις για το καλοκαίρι του 2020. Η μία αφορά την 12η Γιορτή Φιστικιού και πρόκειται μία μουσική συναυλία, ενώ η δεύτερη μία θεατρική παράσταση στο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, που φέτος είναι επετειακό, καθώς συμπληρώνει δέκα χρόνια προσφοράς. Ποιο συγκεκριμένα, η απόφαση της Περιφέρειας αναφέρει τα ακόλουθα

Γιορτή Φιστικιού.
Η Γιορτή του Αιγινήτικου Φιστικιού, είναι η μεγαλύτερη καθιερωμένη ετήσια γιορτή στην Αίγινα, αφιερωμένη στο πασίγνωστο προϊόν του νησιού, το Αιγινήτικο φιστίκι που ξεχωρίζει για την ποιότητα και τη γεύση του. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά δρώμενα της Αίγινας και η προβολή που εξασφαλίζει αυτή η διοργάνωση, στον τόπο, είναι πολύπλευρη. Φέτος η γιορτή θα είναι τετραήμερη και έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει τη 12η Γιορτή Φιστικιού Αίγινας, με μία  μουσική συναυλία, σε προτεινόμενο από τον Δήμο χώρο όπου θα μπορούν να τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα. Το κόστος προϋπολογίζεται να ανέλθει έως το ποσό των 13.000€, πλέον Φ.Π.Α. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται καλλιτεχνικές αμοιβές ηχητική και φωτιστική κάλυψη, μετακίνηση και καλλιτεχνική επιμέλεια.

Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας.
Κάθε χρόνο πραγματοποιείται στην πόλη της Αίγινας το Φεστιβάλ Θεάτρου, κατά τη διάρκεια του οποίου φιλοξενούνται αξιόλογες παραστάσεις με σημαντικούς πρωταγωνιστές, της θεατρικής σκηνής. Φέτος η διοργάνωση συμπληρώνει τα 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Στο πλαίσιο αυτού του φεστιβάλ, η Περιφέρεια Αττικής θα προσφέρει μία θεατρική παράσταση έως του ποσού των 4.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., πλέον πνευματικών δικαιωμάτων, αν προκύπτουν. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει καλλιτεχνική αμοιβή και έξοδα ηχητικής και φωτιστικής κάλυψης.

https://www.aeginaportal.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.