Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ξεκίνησαν οι πολυθρύλητες διαδικασίες καταδάφισης των κτιρίων στο Ελληνικό με μηχανήματα που από το πρωί καθαρίζουν τους χώρους περιμετρικά των κτισμάτων.

Πάντως τα επίσημα εγκαίνια του εργοταξίου έχουν προσδιοριστεί περίπου για τις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, δίδεται η άδεια να κατεδαφιστουν τα πρώτα πέντε κτίρια. Πρόκειται κατ ουσίαν για ένα σύμπλεγμα συνδεομενων κτιρίων ακριβώς δίπλα απ τις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού αερολιμενα όπως φαίνεται απ τα επίσημα τοπογραφικά διαγράμματα του Παραρτήματος Β΄ του ν. 4663/2020. Πρόκειται για τα κτίρια με αριθμό από 294 μέχρι και 298.

ellhniko_3

Η πρώτη φάση του έργου είναι ο καθαρισμός του χώρου και οι κατεδαφίσεις και θα κρατήσει περίπου 3,5 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το master plan, θα χτιστεί το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία.

http://www.topontiki.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.