Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Μετά το ατύχημα, το αεροπλάνο έπεσε αργά κάτω από το βουνό, όπου τελικά έγινε μέρος του παγετώνα.
Συντρίμμια από αεροπλάνο συντριβής το 1952, συντρίμμια επιβατών που βρέθηκαν στον παγετώνα στην Αλάσκα

Κατά τη διάρκεια ανασκαφών στον παγετώνα της αποικίας κοντά στην πόλη Άνκορατζ της Αλάσκας, ο αμερικανικός στρατός βρήκε  νέα συντρίμμια και ερείπια όσων σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα του στρατιωτικού αεροπλάνου C-124 Globemaster, το οποίο συνετρίβη σε αυτήν την τοποθεσία τον Νοέμβριο του 1952 , αναφέρει το AP.

Κάθε χρόνο οργανώνεται μια αναζήτηση πολλών εβδομάδων για τα ερείπια των 52 ατόμων που πέθαναν και δεν μπόρεσαν να ανακάμψουν μετά το αεροπλάνο, το οποίο αργά έπεσε κάτω από το βουνό, και τελικά έγινε μέρος του παγετώνα της αποικίας.

Το 2012, οι στρατιώτες βρήκαν ένα σωσίβιο σκάφος στην περιοχή κατά τη διάρκεια της προπόνησης, και μετά από μια σύντομη αναζήτηση, κατάφεραν να εντοπίσουν τον τόπο σύγκρουσης.

Αυτό το μήνα, μαζί με ανθρώπινα λείψανα , ο στρατός βρήκε μια φιγούρα του Βούδα που ανήκε σε έναν από τους επιβάτες ή ένα μέλος του πληρώματος, καθώς και  μια στολή πτήσης , διάφορα γραμματόσημα τριών εκατοστών και  ένα μαζικό ημερολόγιο για το 1952. στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Πατρικίου στην Ουάσιγκτον.

Μέχρι στιγμής, έχουν ήδη εντοπιστεί λείψανα 43 ατόμων. Σύμφωνα με εκπροσώπους του στρατού των ΗΠΑ, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί η αναζήτηση το συντομότερο δυνατό, διότι μόλις τα συντρίμμια του αεροπλάνου φτάσουν στη λίμνη George από τον παγετώνα, θα είναι αδύνατο να συνεχιστεί η επιχείρηση.

https://actualidad.rt.com/actualidad/358045

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.