Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Εύκολο τραγανό παραδοσιακό πλατέτσι Σαλαμίνας

Υλικά
8 άτομα
1 νεροπότηρο λάδι (μισό ελαιόλαδο, μισό καλαμποκέλαιο)
1 νεροπότηρο χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ.γλυκού σόδα
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 κουτ.γλυκού μπέϊκιν
1 κιλό αλεύρι σταρένιο (από το φούρνο της γειτονιάς σας)
φέτα
Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και μόλις γίνει ομοιόμορφη η ζύμη μας, τη γεμίζουμε με τυρί τρίμμα φέτα, στη συνέχεια της δίνουμε οβάλ πλακέ σχήμα και πιέζουμε από πάνω με ένα πιρούνι σχηματίζοντας μικρές γραμμούλες.

Μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος πορτοκαλιού και να φτιάξετε ατομικά πλατετσάκια.

Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και καλή επιτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.