Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

Διαβάζοντας  το παρακάτω άρθρο δεν μπορείς  να μην δώσει συγχαρητήρια στους δικούς εδώ στο νησί μας  ομάδες των  εθελοντών  προστασίας δασών ..

Που επέλεξαν αντί μέσα στην ζέστη να είναι στις παραλίες τον ελεύθερο χρόνο  τον διαθέτουν στην  ενημέρωση για τυχόν φωτιές αλλά και συμμετέχοντας στις κατασβέσεις … φυσικά με τις εντολές  της    αρμόδιας  πυροσβεστικής υπηρεσίας του νησιού μας ..

Να ξέρουν οτι αυτό που κάνουν είναι ιδιαίτερα σημαντικό και μάθημα για πολλούς από εμάς ..

Τώρα..

Όσο αφορά την προστασία των δασικών εκτάσεων στο νησί τίποτα παραπάνω δεν έχει γίνει για την προστασία του …

Δεν είδαμε από τα απλά… τον καθαρισμό των πρανών στους δρόμους που διασχίζουν τα δάση … αλλά ούτε τον καθαρισμό και δημιουργία νέων δασικών δρόμων για την εύκολη πρόσβαση των οχημάτων …

Φυσικά ούτε λόγος για καθαρισμό των πεσμένων και ξερών δέντρων μέσα το ίδιο το δάσος ….αυτά στην ΕΛΛΑΔΑ είναι κάτι που δεν έχουν θέση στην κουλτούρα μας…

Ευχόμαστε και ελπίζουμε να μην δούμε φωτιές που θα χάσουμε τμήματα  του καταπληκτικού μας δάσους στο νησί ….

Καλή και χωρίς πυρκαγιές καλοκαιρινή περίοδο..

Και μην ξεχνάτε ότι το δάσος δεν παίρνει μόνο του φωτιά ΕΜΕΙΣ με απρόσεκτες ενεργειες έχουμε την ευθύνη …………….

ΑΡΘΡΟ

Έκκληση για να προστατευτεί ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας, απευθύνουν οι εθελοντές δασοπυροπροστασίας της Αττικής

Eκκληση συστράτευσης για να προστατευτεί ο τελευταίος «πνεύμονας» του Λεκανοπεδίου, ο Εθνικός Δρυμός της Πάρνηθας, απευθύνουν οι εθελοντές δασοπυροπροστασίας της Αττικής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στο site του Ε.ΔΑΣ.Α http://www.edasa.gr ενώ δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα τηλέφωνα 6906824871 και 2105200680 από Δευτέρα ως Παρασκευή ώρες 17:30 – 20:30 και στα email edasa@edasa.gr Email και pyrofylaxi@edasa.gr

«Οι δασοπυροφυλάξεις διεξάγονται σε στεγασμένο χώρο με δυνατότητα διανυκτέρευσης των εθελοντών εντός των πυροφυλακίων. Μπορεί σε αυτές να λάβει μέρος οποιοδήποτε άτομο άνω των 18 ετών, με στοιχειώδη φυσική κατάσταση, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, καθώς επικεφαλής της ομάδας πυροφύλαξης είναι πάντοτε εκπαιδευμένα μέλη του Ε.ΔΑΣ.Α.

Οι πυροφυλάξεις γίνονται βάσει του υπηρεσιακού σχεδιασμού και σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, το Δασαρχείο Πάρνηθας και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας», επισημαίνουν στο κάλεσμά τους οι Εθελοντές Δασοπυροπροστασίας Αττικής προσθέτοντας πως βασικός στόχος των πυροφυλάξεων είναι η έγκαιρη ειδοποίηση των αρχών για ενδεχόμενα συμβάντα πυρκαγιών.

Αρχική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.