Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Υψηλός, απότομος, ακλόνητος βράχος, που πάνω του στηρίζεται η ελευθερία της Ελλάδας. Ύδρα, καθώς ακούω το όνομά της, η καρδιά μου αναπηδά και το αίμα μου αναβλύζει, η ψυχή μου πετάει στην ατέλειωτη θάλασσα … ” Wilhelm Müller.

Όμορφα αρχοντικά αρχοντικά με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας του Αιγαίου και τα πλακόστρωτα σοκάκια που οδηγούν σε μυστηριώδεις γραφικές γειτονιές και παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Αυτή είναι η Ύδρα, πώς να μην ερωτευτείς εκ πρώτης όψεως με αυτό το νησί; Η εντυπωσιακή πόλη της Ύδρας έχει ένα ξεχωριστό αρχιτεκτονικό χαρακτήρα που απλώνεται γύρω από το λιμάνι του νησιού και είναι διακοσμημένο με πολύχρωμα αλιευτικά σκάφη.

Το φόντο της πόλης είναι από καλοδιατηρημένα αρχοντικά και επιβλητικά δημόσια κτίρια που εναρμονίζονται με τα παραδοσιακά σπίτια. Αυτό το νησί μπορεί να σας εντυπωσιάσει με τη μοναδικότητα του πανέμορφου λιμανιού και του παραδοσιακού χαρακτήρα του οικισμού με τα επιβλητικά πέτρινα αρχοντικά, τις ανθισμένες αυλές και τα πλακόστρωτα δρομάκια που βλέπουν στο βαθύ μπλε του Αιγαίου. Η Ύδρα, γνωστή σε όλο τον κόσμο για την ελίτ της ατμόσφαιρα , γνωστή για τον μεγάλο νησιωτικό χαρακτήρα και τη νεοκλασική αρχιτεκτονική, ευλογημένη με πλούσια ιστορικά μνημεία, αγαπημένο των λάτρεις της φύσης, το ασπρόμαυρο αστέρι του ελληνικού κινηματογράφου έχει μια γοητεία που παραμένει αμετάβλητη η ώρα. Ένας κομψός μικρόκοσμος ανοίγει μπροστά από τα μάτια σας, ταλαντεύοντας μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος. Αναμφισβήτητα, η Ύδρα είναι ένας προορισμός για τη λίστα των κουβάδων σας. Θα είστε σε θέση να αντισταθείτε στη μοναδική γοητεία της δικής της;

Τα καλύτερα της Ύδρας

Το σπίτι του Λαζάρου Κουντουριώτη βρίσκεται κοντά στην παλιά πόλη της Ύδρας. Ο Λάζαρος Κουντουριώτης ήταν ο μεγαλύτερος πλοιοκτήτης της Ύδρας και ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της Επανάστασης του 1821. Οι απόγονοί του δώρισε το αρχοντικό στο ελληνικό κράτος και δόθηκε ως Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδας. Σήμερα λειτουργεί ως υποκατάστημα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου.

Το Φεστιβάλ Μιαούλια είναι ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα γεγονότα των ελληνικών νησιών. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη στρατιωτική δράση του Ανδρέα Μιαούλη κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Αγώνα Ανεξαρτησίας. Η Miaoulia φιλοξενεί μια σειρά από εορταστικές πολιτιστικές, λαογραφικές και μουσικές εκδηλώσεις για μια περίοδο δύο εβδομάδων. Το κύριο γεγονός της Μιαούλια είναι η αναπαράσταση ενός μικρού μέρους της μάχης κατά τη διάρκεια της νύχτας με οπτικά εφέ πυροτεχνημάτων.

Η Μονή Προφήτη Ηλία είναι ένα ανδρικό μοναστήρι που βρίσκεται σε καταπράσινη περιοχή στις ορεινές πλαγιές του Έρωτα. Το μοναστήρι ιδρύθηκε από μερικούς μοναχούς το 1813. Κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821, το μοναστήρι χρησίμευε ως φυλακή και τόπος εξορίας για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και άλλους οπλαρχηγούς. Μέσα στο μοναστήρι μπορεί κανείς να θαυμάσει μια πλούσια συλλογή από παλιά βιβλία. Σε μικρή απόσταση από το μοναστήρι, μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι προς το ψηλότερο βουνό της Ύδρας με υψόμετρο 588 μέτρων. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε πανοραμική θέα στο νησί.

Το νησί του Ντόκο είναι ένα απομονωμένο βραχώδες νησί που βρίσκεται ανάμεσα στη νότια ακτή της Πελοποννήσου, κοντά στα νησιά Ύδρα και τις Σπέτσες. Ο Ντόκος κατοικήθηκε για πρώτη φορά κατά τη Νεολιθική περίοδο ενώ υπήρξε αύξηση του πληθυσμού κατά την Ελληνιστική Εποχή λόγω της εξέλιξης της ναυσιπλοΐας. Από τα αρχαία χρόνια, το νησί θεωρήθηκε ως μια στρατηγική τοποθεσία, καθώς βρίσκεται δίπλα στο νησί της Ύδρας και χωρίζεται από την Πελοπόννησο από στενό στενό. Το Dokos χρησιμοποιήθηκε επίσης ως ασφαλές λιμάνι για το στόλο της Ύδρας κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Στην ανατολική πλευρά του Ντόκου βρίσκονται τα ερείπια ενός Βυζαντινού και Ενετικού κάστρου. Σήμερα υπάρχουν λίγοι κάτοικοι στο νησί, οι περισσότεροι από τους οποίους ασχολούνται με τη γεωργία και την αλιεία. Αυτό που κάνει το νησί τόσο ιδιαίτερο είναι ότι το αρχαιότερο ναυάγιο του κόσμου (3η χιλιετία π.Χ.) βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή του νησιού το 1975 από τον Peter Throckmorton. Ο όμορφος κόλπος του Skinos είναι ιδανικός για αγκυροβόλια για λάτρεις της ιστιοπλοΐας, ενώ μια οικογενειακή ταβέρνα λειτουργεί στον κόλπο.

Εκκλησίες και Μοναστήρια

Ο ναός της Υπαπαντής είναι μία από τις πιο ιστορικές εκκλησίες της Ύδρας που βρίσκονται μέσα στην πόλη. Η εκκλησία χτίστηκε από το Λαζαρό Δημήτριο Κοκίνο το 1780 και ανήκει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου. Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία για τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες του 18 ου αιώνα.

Η Μονή Αγίας Ευπραξίας είναι μια γυναικεία μονή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Μονή Προφήτη Ηλία. Το μοναστήρι είναι χτισμένο σε καταπράσινο τοπίο με κυπαρίσσια και πεύκα με εκπληκτική θέα στο νησί. Ο θρησκευτικός χώρος αξίζει μια επίσκεψη είτε με τα πόδια είτε με μια βόλτα με τα γαϊδούρια.

Η Μονή του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στη Λιμνιόνιση. Το μοναστήρι χτίστηκε το 17 ο αιώνα, ενώ εγκαταλείφθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο, το μοναστήρι μετατράπηκε σε μοναστήρι το 1983. Σήμερα η εκκλησία έχει αποκατασταθεί πλήρως. Αξίζει να επισκεφθείτε το μοναστήρι για τις εντυπωσιακές εικόνες και τοιχογραφίες του 16ου αιώνα.

Η Μονή Προφήτη Ηλία είναι ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Ύδρας που βρίσκεται σε καταπράσινη περιοχή στις ορεινές πλαγιές του Έρωτα. Το ανδρικό μοναστήρι ιδρύθηκε από μερικούς μοναχούς το 1813. Κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821, το μοναστήρι χρησίμευε ως φυλακή και τόπος εξορίας για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και άλλους οπλαρχηγούς. Μέσα στο μοναστήρι μπορεί κανείς να θαυμάσει μια πλούσια συλλογή από παλιά βιβλία. Σε μικρή απόσταση από το μοναστήρι, μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι προς το ψηλότερο βουνό της Ύδρας με υψόμετρο 588 μέτρων. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε πανοραμική θέα στο νησί.

Η Μονή Παναγίας Ζούρβα είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Ύδρας που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού. Το μοναστήρι χτίστηκε τον 13 ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1821, το μοναστήρι προσέφερε καταφύγιο στους στρατιώτες. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο μοναστήρι με ταξί από το λιμάνι της Ύδρας. Παρόλο που η ανάβαση είναι δύσκολη, οι απόψεις από το μοναστήρι ανταμείβουν.

Παραλίες

Ο Άγιος Νικόλαος είναι μια βοτσαλωτή παραλία με κρυστάλλινα νερά και πεύκα που βρίσκονται κοντά στην παραλία Μπιστί. Η παραλία είναι ιδανική για την υποβρύχια αλιεία. Ο Άγιος Νικόλαος είναι καλά οργανωμένος με πολλές ανέσεις, όπως ξαπλώστρες και ομπρέλες. Η πρόσβαση είναι δυνατή από εκδρομικά σκάφη που λειτουργούν από το λιμάνι της Ύδρας.

Η Αυλάκια είναι βοτσαλωτός όρμος με κρυστάλλινα νερά. Η παραλία βρίσκεται στο δρόμο μετά τη Σπηλιά, όπου πρέπει να κατεβείτε κάτω από τη σκάλα για να φτάσετε στην παραλία.

Το Bisti είναι μια βοτσαλωτή παραλία με σμαραγδένια νερά που βρίσκεται μετά την παραλία του Μώλου. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και προσφέρει ενοικίαση κανό.

Το Καουμιθι είναι αμμώδης παραλία με βότσαλα που περιβάλλεται από πεύκα που βρίσκονται μετά τον κόλπο του Μώλου. Πρόκειται για μια παραλία με όμορφα τοπία και είναι προσβάσιμη είτε από τον παραλιακό δρόμο που οδηγεί στη νότια πλευρά του νησιού είτε από εκδρομικά σκάφη που τρέχουν από την πόλη της Ύδρας.

Η Λιμιώνα είναι μια απομονωμένη παραλία με βότσαλα με κρυστάλλινα νερά. Η παραλία θεωρείται η πιο όμορφη παραλία του νησιού που βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νησιού. Είναι προσβάσιμο είτε εκδρομικά σκάφη που τρέχουν από την πόλη της Ύδρας είτε από γαϊδούρια από την πόλη της Ύδρας.

Το Μικρό Καμίνι είναι ένας γοητευτικός όρμος με καταγάλανα νερά που βρίσκεται στο χωριό Καμίνι. Η παραλία εκτείνεται μπροστά στον πύργο του Castello και προσφέρει ξαπλώστρες.

Η Νισιάζα είναι μια ερημική παραλία που βρίσκεται σε μια περιοχή καταπράσινης βλάστησης με θέα το απέραντο γαλάζιο. Η γύρω περιοχή προσφέρει όμορφα φυσικά τοπία. Η παραλία είναι προσβάσιμη με θαλάσσιο ταξί από την πόλη της Ύδρας ή από γάιδαρο.

Ο Μώλος είναι μια ερημική αμμουδερή παραλία με πεντακάθαρα νερά που βρίσκεται μετά την παραλία της Παλαμίδας. Είναι ένα ιδανικό μέρος για χαλάρωση και είναι προσβάσιμο είτε με εκδρομικά σκάφη από την πόλη της Ύδρας είτε με μονοπάτι πεζοπορίας προς την παραλία του Μώλου.

Πως πάτε στην Ύδρα

Η Ύδρα είναι προσβάσιμη από το λιμάνι του Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί συνήθως μία ώρα και τριάντα λεπτά. Η Ύδρα συνδέεται επίσης με τα νησιά Πόρο και Σπέτσες.

Με αυτοκίνητο (180 χιλιόμετρα) : Η Ύδρα είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο. Το ταξίδι διαρκεί συνήθως δύο ώρες και τριάντα λεπτά. Ακολουθώντας την Αττική Οδό και μετά την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, θα πάτε αριστερά μετά τον Ισθμό της Κορίνθου προς την Επίδαυρο (έξοδος Β – Κόρινθος – Επιδαύρος). Από εκεί θα ακολουθήσετε τον καινούργιο δρόμο μέχρι να φτάσετε στην περιοχή της Καλλονής. Σε δεκαπέντε λεπτά θα φτάσετε στο χωριό Γαλατά σε ολόκληρο το νησί του Πόρου. Ο δρόμος αποτελεί επέκταση της εθνικής οδού. Από εκεί θα ακολουθήσετε τον παραλιακό δρόμο μέχρι το χωριό Μετόχι. Από το Metochi υπάρχουν ferryboats που λειτουργούν καθημερινά στο νησί της Ύδρας.

 

ΠΗΓΗ https://www.diakopomania.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.