Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Υλικά

600γρ. χωριάτικο λουκάνικο, κατά προτίμηση Βολιώτικο
4 ντομάτες μεγάλες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
10 μακρόστενες πιπεριές κέρατο (σπέντζες, όπως τις λένε στο Πήλιο)
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ελάχιστο αλάτι

Διαδικασία

Αφαιρείτε το κοτσάνι και τα σπόρια από τις πιπεριές. Τις ζεματάτε για 1 λεπτό σε βραστό, αλμυρό νερό. Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί. Σ’ ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το αφήνετε να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε καλά τις ζεματισμένες πιπεριές απ’ όλες τις μεριές.

Προσθέτετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και το λουκάνικο κομμένο σε φετούλες. Ανακατεύετε καλά τα υλικά και αφήνετε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά περίπου.

Εν τω μεταξύ ψιλοκόβετε τις ντομάτες. Τις ρίχνετε μέσα στο τηγάνι, ανακατεύετε και, μόλις το φαγητό πάρει βράση, αλατίζετε, ρίχνετε πιπεράκι και χαμηλώνετε τη φωτιά για να σιγοβράσει το σπεντζοφάι και να πήξει καλά η σάλτσα του.

Όταν απορροφηθούν τα υγρά και πήξει η σάλτσα, το σερβίρετε σε πιατέλα. Να θυμάστε ότι τρώγεται ζεστό.

Home

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.