Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Το να μαγειρεύουμε σωστά είναι ένα προτέρημα που θα ικανοποιήσει και εμάς τους ίδιους αλλά και τους γύρω μας. Εδώ σου έχω μερικές από τις πιο σημαντικές συμβουλές αν είσαι αρχάρια στην κουζίνα για να εξοικειωθείς με το μαγείρεμα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Από απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις μέχρι tips που θα υιοθετήσεις στην καθημερινή σου ρουτίνα όταν ετοιμάζεις κάποιο φαγητό όλα είναι εδώ για να σε βοηθήσουν να γίνεις δεινή μαγείρισσα που θα  εντυπωσιάζει τους πάντες.

Πως θα μάθεις να μαγειρεύεις σωστά ειδικά αν είσαι αρχάρια στην κουζίνα!

 

1. Μελετάς καλά τη συνταγή

διαβαζουμε συνταγη

Στο διαδίκτυο θα βρεις εκατοντάδες συνταγές για το ίδιο φαγητό και ευτυχώς σε κάποιες μπορείς να βρεις και σχόλια και feedback έτσι ώστε να γνωρίζεις και το αποτέλεσμα. Διάβασε τη συνταγή που έχει τα υλικά που αγαπάς και έχεις στο σπίτι και ακολούθησε τα βήματα όπως ακριβώς αναγράφονται εκεί.

2. Έχεις τα υλικά κοντά σου

υλικα για μαγειρεμα

Πρέπει να έχεις τα υλικά κοντά σου, γιατί σε όλους μας έχει συμβεί πολλές φορές να ξεχνάμε να προσθέτουμε υλικά στη συνταγή μας γιατί απλά δεν τα είχαμε μπροστά μας, με αποτέλεσμα το φαγητό μας να μην είναι τόσο νόστιμο όσο περιμέναμε.

3. Μετράς σωστά τους χρόνους

σκεφτικη κοπελα στη κουζινα

Να δίνεις πολύ προσοχή στους χρόνους που αναφέρονται για το ψήσιμο του φαγητού, γιατί ούτε ωμό αλλά ούτε και καμένο είναι ευχάριστο στη γεύση. Δες επίσης 10 Μυστικά μαγειρικής που δεν θα βρείτε ποτέ σε βιβλία συνταγών!

4. Καθαρίζεις τις επιφάνειες συχνά

καθαρος παγκος κουζινας

Προσπάθησε να καθαρίζεις τις επιφάνειες συχνά, γιατί έτσι μπορείς να επικεντρωθείς στην παρασκευή του φαγητού και όχι να ανησυχείς για το που άφησες το αλάτι, το κουτάλι και ούτω καθεξής.

5. Τσεκάρεις το φαγητό όσο συχνά χρειάζεται

φαγητο στη γαστρα

Πρέπει να τσεκάρεις συχνά το φαγητό σου για διάφορους λόγους, όπως τη θερμοκρασία ψησίματος για να μην κολλήσει ή καεί, το αν έχει ρίξει τα υγρά του επειδή ξέχασες το καπάκι επάνω και άλλα.

6. Καρυκεύεις ξανά αν χρειάζεται

δοκιμαζω και καρυκευω το φαγητο

Δοκίμασε το φαγητό σου και καρύκευσε ξανά αν χρειάζεται έτσι ώστε στο τέλος να έχεις την επιθυμητή γεύση. Απόφυγε να ρίξεις μια φορά στην αρχή τα καρυκεύματα και μετά να το ξεχάσεις στη μοίρα του το φαγητό.

7. Χρησιμοποιείς σωστά σκεύη

φαγητο σε κατσαρολα πρασινη

Αν στη συνταγή σου λέει ένα συγκεκριμένο μέγεθος ταψιού, κατσαρόλας ή ακόμα και ένα συγκεκριμένο είδος σπάτουλας, μην το αγνοήσεις γιατί έτσι το φαγητό σου μπορεί να έχει λάθος αναλογίες, ή να διαλυθεί και να μην έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Αυτές οι απλές συμβουλές θα σε βοηθήσουν να μαγειρεύεις σωστά, ειδικά αν είσαι αρχάρια στην κουζίνα και να έχεις το αποτέλεσμα που πάντα ήθελες στην κουζίνα. Έτσι κάθε φορά που θα τρώει κάποιος από τα χεράκια σου, θα εντυπωσιάζεται με τις μαγειρικές σου ικανότητες.

https://www.ediva.gr/symvoyles-archaria-stin-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.