Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Τα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο και στην Πεντέλη είναι κλειστά για το κοινό αυτή την περίοδο, όμως συνεχίζουν να μας ξεναγούν διαδικτυακά στον μαγικό κόσμο της αστρονομίας και μας καλούν να εξακολουθήσουμε να «κοιτάζουμε ψηλά». Ψηφιακές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και βίντεο αναλαμβάνουν να μας μυήσουν στα μυστικά του σύμπαντος μέσα από την οθόνη του υπολογιστή μας.

Έτσι, οι φίλοι των ουράνιων σωμάτων μπορούν, μέσω της σελίδας https://www.facebook.com/visitorcenters, να συμμετέχουν στα διάφορα επιστημονικά δρώμενα που αφορούν τα αντικείμενα που πραγματεύεται το Εθνικό Αστεροσκοπείο, όπως καθημερινά αστρονομικά νέα και μεμονωμένα φαινόμενα, να ενημερώνονται για το τι μπορεί να παρατηρήσει κανείς στον αττικό ουρανό (είτε διά γυμνού οφθαλμού είτε με μικρά τηλεσκόπια ή κιάλια), αλλά και να παρακολουθούν ταινίες αστρονομικού περιεχομένου και μικρές αναδρομές στην ιστορία του Αστεροσκοπείου. Μπορεί ακόμη να βρει κανείς ειδικά διαδραστικά προγράμματα για παιδιά, μίνι ψηφιακές ξεναγήσεις στα δύο κέντρα επισκεπτών, θεματικές παρουσιάσεις και αναρτήσεις εκλαϊκευτικών επιστημονικών άρθρων, όπως δημοσιεύονται στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Kόsμος» (magazine.noa.gr) που εκδίδεται υπό την αιγίδα του ΕΑΑ.

Το κοινό θα ενημερώνεται συνεχώς για νέες δράσεις, οι οποίες θα αναπτύσσονται σταδιακά και θα ανακοινώνονται μέσω της ιστοσελίδας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

https://www.athenslivenews.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.