Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ο πικάντικος, καυτερός μεζές και της σαλονικιώτικης κουζίνας. Η λέξη μπουγιουρντί σημαίνει στα τούρκικα ”αυτός διέταξε”.

Είναι όμως  ο πικάντικος,  αυτός καυτερός μεζές και της σαλονικιώτικης κουζίνας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα βασικά συστατικά του, οι καυτερές πιπεριές και το μπούκοβο, είναι υλικά ιδιαίτερα δημοφιλή, που παράγονται σε αφθονία και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Υλικά (μεζές 6 ατόμων)

200 γρ. φέτα, σε ένα κομμάτι     100 γρ. κασέρι (προτιμότερο πικάντικο –

π.χ. Σοχού ή Ξάνθης), τριμμένο     2 ντομάτες, σε κυβάκια     1 πιπεριά κέρατο καυτερή, σε λεπτές φέτες (με τα σπόρια)     ελάχιστο μπούκοβο     1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλο-κομμένα (σε γλαστράκια, σε ορισμένα μόνο σούπερ μάρκετ) ή 1/2 κουτ. σούπας ξερή,

κοπανισμένη     30 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τη φέτα, από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και το μπούκοβο. Καλύπτουμε με το κασέρι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Πηγή gastronomos.gr
Πηγή: cityportal.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.