Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Με μια λιτή ανακοίνωση 34 λέξεων το υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθάρισε το Σάββατο ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος. Το υπουργείο κάνει λόγο για fake news και διαμηνύει ότι η κυβέρνηση ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Και ξαφνικά θέμα «εισβολής Τούρκων» στον Εβρο  Η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: «Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε Ελληνικό έδαφος.

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». Για το ίδιο ζήτημα υπήρξε και tweet από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια: «Είναι ντροπή να υιοθετεί κάποιος fake news και να ισχυρίζεται ότι έχει καταληφθεί έδαφος της χώρας του από ξένη δύναμη. Η γελοιότητα συμπορεύεται με την ανευθυνότητα».

Ολα ξεκίνησαν από δημοσιεύματα στις σκανδαλοθηρικές βρετανικές εφημερίδες Daily Mail και Sun, τα οποία μεγέθυναν ένα θέμα που προέκυψε από μια αλλαγή της κοίτης του ποταμού. Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, τουρκικές δυνάμεις εμφανίζονται να έχουν προωθηθεί εδώ και λίγες μέρες σε ελληνικό έδαφος στον νότιο Εβρο, στη θέση Μελισσοκομείο.

Η θέση βρίσκεται σε σημείο το οποίο πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα. Εκεί, σύμφωνα με τα βρετανικά έντυπα, βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες 35 άτομα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της γείτονος. Μάλιστα φέρονται να έχουν στρατοπεδεύσει και έχουν σηκώσει μια τουρκική σημαία.

Πηγή: Protagon.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.