Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

     ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΑΝΗΣ ΖΑΝΑΣ 
Πάλι μαζί φίλοι μου στον ίδιο χώρο να μιλήσουμε για μουσική.
Αυτή τη φορά θα μεταφερθούμε 55 χρόνια πίσω για να γνωρίσουμε ακόμα ένα ιστορικό τραγούδι , που και αυτό έγινε σύμβολο , όχι μόνο για το λαό και τη χώρα που γεννήθηκε , αλλά διατηρείται μέχρι τις μέρες μας αναλλοίωτο σε όλο τον κόσμο.
Τον Απρίλη το 1965 ο Che ( Τσε ) εγκαταλείπει τη Κούβα και πάει στο Κονγκό για να δώσει πνοή στην επανάσταση και μετά στη Βολιβία , όπου και πέφτει εκεί στις 9 Οκτωβρίου του 1967 χωρίς να επιστρέψει ξανά στην πατρίδα που γεννήθηκε 14 Ιουλίου του 1928 την Αργεντινή.
Μάλιστα μετά από επιβεβαίωση της φήμης για την ανατροπή του βασιλιά Φερδινάνδου του 7ου από τον Ναπολέοντα οι πολίτες της Αργεντινής , ίδρυσαν την πρώτη τοπική κυβέρνηση , γνωστή ως Χούντα , την Επανάσταση του Μάη στο Μπουένος Άιρες.
Ιστορικά λοιπόν στη χώρα που γεννήθηκε ο Τσε όπου οι Ισπανοί την είχαν υπό την κατοχή τους , στις 25 Μαΐου το 1810 κερδίζουν την Ανεξαρτησία τους.
Στις 3 Οκτωβρίου του 1967 ο Κάστρο αποκαλύπτει την τελευταία επιστολή του Τσε προς το λαό της Κούβας και ενώ είναι Αργεντινός στην καταγωγή ( ο Τσε ) , παρόλα αυτά ο αγώνας του είναι βαθιά συνυφασμένος με τη Κούβα , οπου η ιστορία αναφέρει , προς το τέλος του 19ου αιώνα μία σειρά από εξεγέρσεις στις οποίες ενεπλάκησαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες , έληξαν στις 10 Δεκεμβρίου 1898 και απαλλάχτηκαν από τους Ισπανούς , ενώ στις 20 Μαΐου 1902 παίρνουν την Ανεξαρτησία τους και από τις ΗΠΑ.
Το 1965 ο Κουβανός συνθέτης Carlos Pueble ( Κάρλος Πουέμπλα ) ως φόρο τιμής προς το μεγάλο σύντροφο , γράφει ένα τραγούδι που γίνεται δημοφιλές σε όλη την υφήλιο.
Μεταφράζεται σε πολλές γλώσσες και ερμηνεύεται από τους καλύτερους δημοφιλέστερους τραγουδιστές.
Πρόκειται για το γνωστό «Hasta Siempre » στην πρώτη του εκτέλεση.
Δυνατός στίχους και μουσική στα ισπανικά.
Ο τίτλος απαντάει στην εκφώνηση του Τσε » Hasta la Victoria Siempre ( έως τη νίκη σύντροφοι ! ) .
Ο Πουέμπλα απαντάει :
» Hasta Siempre Comandate …»
( εις τους αιώνες αντισυνταγματάρχη ).
Τέλος το τραγούδι ετούτο συνοψίζει τις σημαντικές στιγμές της Επανάστασης της Κούβας και τιμάει τον Γκεβάρα για την πολύτιμη συνεισφορά του στον απελευθερωτικό αγώνα με ιστορικό οραμα για ένα καλύτερο ΑΎΡΙΟ !!!
https://youtu.be/0k8xMiZp588
Για το Σαλαμινιων ΒΗΜΑ ΦΑΝΗΣ ΖΑΝΑΣ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.