Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Τη σπουδαιότητα των περιοριστικών μέτρων που έλαβαν κυβερνήσεις διάφορων χωρών, προκειμένου να αναχαιτίσουν την πανδημία, καταδεικνύει επιστημονική έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η έρευνα αναφέρεται σε μέτρα όπως το κλείσιμο καταστημάτων και σχολείων, ο περιορισμός κυκλοφορίας πολιτών κ.ά.

Οι επιστήμονες από το Imperial College London μελέτησαν παρεμβάσεις σε 11 ευρωπαϊκές χώρες και εκτίμησαν πως οι κυβερνητικές παρεμβάσεις έχουν αποτρέψει (μέχρι τις 11 Μαρτίου) περίπου 59.000 θανάτους.

Ειδικότερα, εκτιμούν πως στην Ιταλία έχουν αποφευχθεί 38.000 θάνατοι, ενώ στην Ισπανία 16.000. Μάλιστα, στην περίπτωση της Ιταλίας αναφέρουν πως παρά την αυξανόμενη πίεση στα συστήματα υγείας, οι παρεμβάσεις έχουν αποτρέψει μια «καταστροφή» στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Σε κάθε περίπτωση, οι ερευνητές προειδοποιούν ενάντια στη χαλάρωση των περιορισμών, τονίζοντας πως τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι τη στιγμή που η μετάδοση του ιού θα πέσει σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, σημειώνουν πως είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί με ακρίβεια η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων.

https://www.efsyn.gr/node/2375

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.