Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η ανθρώπινη δραστηριότητα όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια έχει δυστυχώς δημιουργήσει δυσμενείς συνθήκες για την ζωή πάνω στον πλανήτη. Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα αναφέρεται σε μια άνευ προηγουμένου περιβαλλοντική καταστροφή με συνέπειες που θα είναι ορατές τα επόμενα χρόνια. Είναι γεγονός: ο άνθρωπος έχει επέμβει σε τέτοιο βαθμό στη φύση που η ανθρωπότητα θα κληθεί να αντιμετωπίσει μέσα στα επόμενα χρόνια ίσως την μεγαλύτερη απειλή που έχει δεχθεί στην ιστορία της. Απειλή βέβαια που η ίδια έχει δημιουργήσει.

Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας οφείλει να προσπαθήσει για την προστασία του πλανήτη με όποιο τρόπο μπορεί. Με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει αυτό;

Ανακύκλωση

Ναι, είναι όντως ότι πιο κλισέ μπορεί να συναντήσει κανείς σε άρθρο με θέμα το περιβάλλον. Αποτελεί όμως μια συνήθεια που αν υιοθετηθεί συνολικά μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Αρκεί να τοποθετείται μια σακούλα σε κάθε σπίτι που να πετιέται το πλαστικό, το χαρτί και το γυαλί.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Με τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς επιτυγχάνεται η μείωση των αέριων ρύπων. Όταν μπορείς χρησιμοποίησε τα μέσα μεταφοράς της πόλης σου, γιατί έτσι μειώνεις την ρύπανση και συμβάλλεις στην προστασία του πλανήτη.

Συμμετοχή σε περιβαλλοντικά προγράμματα

Τα προαναφερθέντα αφορούν τι μπορεί να κάνει ο καθένας σε ατομικό επίπεδο. Σε συλλογικό επίπεδο όλοι μπορούν να συμμετέχουν σε τοπικά και διεθνή προγράμματα που πραγματεύονται την προστασία του πλανήτη. Μέσα από τη δράση τους σε αυτά έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν, να οργανώσουν εκδηλώσεις και να προτείνουν λύσεις με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη. Με αυτό τον τρόπο «η φωνή τους θα ακουστεί» και θα γίνουν ουσιαστικά βήματα αφού μπορεί η δράση τους να κινητοποιεί τις κυβερνήσεις.

Όλα αυτά συνηγορούν μάλλον στο ότι ο πλανήτης κραυγάζει! Ήρθε η ώρα όλοι να κάνουμε κάτι για αυτόν που για τόσες χιλιετίες θεωρείται σπίτι μας.
https://www.origen.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.