Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

«Καμπανάκι» από τον Σωτήρη Τσιόδρα, ώστε να μην παραλείπονται οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί των μικρών παιδιών – Υπενθύμισε την έξαρση της ιλαράς προ διετίας

ΑΘΗΝΑ.  Εξαιρετικά σημαντικό είναι να συνεχίσουν οι γονείς -ακόμα κι εν μέσω περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας- να εμβολιάζουν τα μικρά παιδιά (σ.σ. έως δύο ετών) χωρίς καθυστέρηση.

Αυτό υπογράμμισε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, ο καθηγητής-λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για θέματα κορωνοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως εξήγησε, είναι σημαντικό να μην παραλείπονται οι εμβολιασμοί θυμίζοντας τα αυξημένα κρούσματα ιλαράς πριν από δύο χρόνια

Όπως είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, η διακοπή του εμβολιασμού μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση επινόσων ατόμων.

Έτσι, συστήνεται ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας έως δύο ετών χωρίς καθυστέρηση, ιδιαίτερα για εμβόλια πρώτης προτεραιότητας, με προτίμηση στη χορήγηση πολυδυνάμων εμβολίων, ώστε να περιορίζονται οι επαφές.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής-λοιμωξιόλογος, Σωτήρης Τσιόδρας, εξήγησε πως τα παιδιά, συνοδεία ενός μόνο γονέα, θα μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού με τον γιατρό τους, προκειμένου να πραγματοποιείται το εμβόλιο στο ιατρείο.
Με αυτό τον τρόπο, θα αποφεύγεται η αναμονή μαζί με άλλα άτομα και θα πραγματοποιούνται τα εμβόλια σε μικρά παιδιά έως δύο ετών.

Για παιδιά άνω των δύο ετών θα πραγματοποιηθούν εκ νέου επαναληπτικά εμβόλια, μετά το τέλος της καραντίνας.

https://enimerosi.com/details.php?id=42768

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.