Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Μία απευθείας σύνδεση και μια συνομιλία που θα λύγιζε και τον πιο σκληρό είχε ο Νίκος Ευαγγελάτος στο Live News.Αρχικά συνομίλησε μέσω skype με έναν Έλληνα γιατρό στη Βαρκελώνη, τον Βαγγέλη Παπουτσιδάκη, ο οποίος περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα αυτό που συμβαίνει στην Ισπανία με τον Covid-19.Μάλιστα ο ίδιος είναι αθλίατρος όμως βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης στα Επείγοντα για να περιθάλψει ασθενείς.

“Ζούμε σε συνθήκες πολέμου. Δυστυχώς αυτό θα κρατήσει τουλάχιστον δυο μήνες ακόμη. Βλέπω καθημερινά ανθρώπους 30-50 ετών με πνευμονία πολύ σοβαρή και κάποιοι καταλήγουν στην Εντατική. Τα περιστατικά αυξάνονται κάθε μέρα. Μετά από δύο εβδομάδες όσοι δεν πάνε καλά θα χρειαστούν εντατική θεραπεία και δεν θα έχουμε να τους δώσουμε ούτε αναπνευστήρα. Σήμερα πέθαναν οι δύο πρώτοι γιατροί.

Τώρα είμαστε σε άνοδο. Πεθαίνουν πάρα πολλοί την ημέρα. Οι ηλικιωμένοι πια δεν έρχονται στο νοσοκομείο. Η Ιταλία λέει ότι οι περισσότεροι είναι άνω των 60 ετών. Σε εμάς αυτό δεν ισχύει, δεν ξέρω για ποιον λόγο συμβαίνει αυτό. Μία γιατρός πέθανε και δεν είχε σχεδόν κανένα συμπτώματα και μέσα σε 12 ώρες πέθανε σπίτι της. Ο δικός μου ρόλος είναι κάθε μέρα να αποφασίζω ποιος χρειάζεται νοσοκομείο και ποιος να μείνει σπίτι του. Πρέπει να προσέχετε να μην έρθει αυτό στην Ελλάδα γιατί αν έρθει θα χαθεί πάρα πολύς κόσμος”, ήταν η συγκλονιστική περιγραφή του.

Ο Νίκος Ευαγγελάτος συνδέθηκε λίγο αργότερα με την Κρήτη όπου εκεί ζει, ο επίσης γιατρός αδελφός του, Αντώνης Παπουτσιδάκης, ο οποίος με την πρώτη “καλησπέρα” δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του βλέποντας τον αδελφό του και ακούγοντας τα όσα διηγήθηκε από την Ισπανία.

“Είναι η γιορτή του σήμερα και βλέπουμε τι αγώνα δίνει”, ψέλλισε ο γιατρός από την Κρήτη

Δείτε τη συνομιλία τους:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.