Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη μίλησε στην εκπομπή MEGA Mag για τους τρόπους  διαχείρισης της καραντίνας και έδωσε συμβουλές για μην επιβαρυνθεί η ψυχική μας υγεία.Αρχικά, εξήγησε ότι δεν θα πρέπει να διαβάζουμε ειδήσεις συνεχώς, τονίζοντας ότι και η ενημέρωση θέλει μέτρο.

“Να μην βλέπουμε όλη την ημέρα τηλεόραση και εικόνες, οι οποίες μπορεί να είναι και τραυματικές”, είπε, προσθέτοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να μας οδηγήσει σε μετατραυματικό στρες.

“Προφανώς, έχουν να αντιμετωπίσουμε το αίσθημα του θυμού λόγω του εγκλωβισμού. Αισθανόμαστε ότι περιορίζεται η ελευθερία μας”, δήλωσε ακόμα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι αυτός ο τρόπος σκέψης δεν βοηθά και ότι πρέπει να κατεβούν τα επίπεδα άγχους και θυμού.

“Το ζητούμενο δεν είναι να καταλάβουμε. Είναι να αντέξουμε”, υπογράμμισε, χρησιμοποιώντας την ατάκα της Κικής Δημουλά.

Στη συνέχεια, η ψυχολόγος δήλωσε ότι μπορούμε να δούμε ως ευκαιρία τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας και να ασχοληθούμε με τις διαπροσωπικές σχέσεις, με τον εαυτό μας και τους προσωπικούς στόχους.

Τέλος, τόνισε ότι σε περίπτωση που κάποιος δυσκολεύεται να το διαχειριστεί υπάρχουν ανοιχτές γραμμές που παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη.

https://znews.gr/lifestyle/psychologia/apagorefsi-kykloforias-pos-th

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.