Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γράφει ο Μάνος Κιλημάντζος..

Έχει αρχίσει πριν κάμποσα χρόνια αυτή η «μόδα» και μακάρι όλες οι «μόδες» να είναι πάντα έτσι!

Πρωτοείδα έναν «τοίχο καλοσύνης» έξω από ένα σχολείο στην Καισαριανή. Εντυπωσιάστηκα! Όχι για την αποτελεσματικότητα.

Αυτή εξαρτάται και από τις συνθήκες.

Εντυπωσιάστηκα από το μήνυμα! Ένα μήνυμα που απευθύνεται σε νέα παιδιά! Ένα μήνυμα που τα διδάσκει και συνεχίζει κάθε μέρα να τους υπενθυμίζει ότι στην ζωή δεν είναι όλα δεδομένα.

Δεν είναι όλα τα παιδάκια «τυχερά». Ότι υπάρχουν κι άλλα παιδάκια που ο σκοπός της ημέρας δεν είναι το νέο κινητό, η το νέο τάμπλετ, αλλά μία (έστω μεταχειρισμένη) τσάντα, μία μπλούζα, ένα τετράδιο, ένα στυλό. Και δηλώνει ότι μπορούν τα παιδιά να συνεισφέρουν στην καλυτέρευση της ζωής κάποιου άλλου παιδιού.

Όπως και τα λιγότερο τυχερά παιδάκια να ξέρουν ότι υπάρχουν συνάνθρωποι που μπορούν να τους χαρίσουν μία ανάσα, ένα χαμόγελο. Οι «τοίχοι καλοσύνης» πολλαπλασιάστηκαν.

Και εδώ στην Σαλαμίνα δεν μπορούσαμε να πάμε πίσω. Δύο τοίχους καλοσύνης εντόπισα! Ο ένας στο 1ο Δημοτικό-Νηπιαγωγείο (δίπλα στον Μπεγνή) και ο άλλος στο 2ο Δημοτικό (πίσω από τον Αη Νικόλα , στην οδό Μαραθώνος). Πήγα και πήρα κάποιες φωτογραφίες. Είναι Καλοκαίρι.

Τα σχολεία είναι κλειστά και οι τοίχοι καλοσύνης άδειοι. Ευτυχώς υπάρχει και η καλή φίλη , η Θεώνη Μούλτου που μου προμήθευσε μία φωτογραφία με τον τοίχο στο 2ο Δημοτικό γεμάτο με σακούλες που περιμένουν να ανακουφίσουν. Ευχαριστώ Θεώνη!

Να ζητήσω ένα συγγνώμη εάν υπάρχουν κι άλλοι τοίχοι καλοσύνης στο νησί και δεν κατάφερα να τους εντοπίσω. Να ζητήσω και μία χάρη!

Ας πολλαπλασιαστούν οι τοίχοι καλοσύνης!

Σε όλα τα σχολεία του νησιού! Η ωφέλεια τους μπορεί να είναι μικρή και περιορισμένη ίσως.

Όχι όμως στην εκπαιδευτική διαδικασία! Εκεί η ωφέλειά τους είναι τεράστια! Βοηθά να πλάσουμε ανθρώπους και όχι δίποδους καταναλωτές. Μακάρι να πληθύνουν οι τοίχοι της καλοσύνης!

Έχουμε μεγάλη ανάγκη από «τοίχους καλοσύνης»! Μικροί και μεγάλοι ! …………………………………Μάνος Κιλημάντζος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.