Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

 

Γράφει ο Φίλιππος Καρακώστας …..

Μια ακόμα  φωτογραφική .. περιήγηση  σε ένα τεχνικό  λόφο οπού οι Έλληνες  δημιούργησαν και ενταφίασαν  τους νεκρούς,  της νικηφόρας Ναυμαχίας  κατά των Περσών  στα νερά της   Σαλαμίνας.

ΤΥΜΒΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΙΜΑΧΩΝ  ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ 

….Πόσοι και πόσοι  δεν  έχουν αναφερθεί για αυτόν το ιερό  χώρο ;

Ανατολική πλευρά

Πόσα άτομα  ,δεν έχουν …φανταστεί …  την ανάδειξη αυτού  του Ιστορικού  χώρου  ;

Πόσοι επισκέπτες   έχουν    …  απορήσει .. …με   τον τρόπο  που εμείς οι Νεοέλληνες  δείχνουμε τον  σεβασμό μας  σε τόπο ιερό   ;

Άξια Άτομα  που ένιωσαν την αξία ,    διάθεσαν τον  χρόνο τους με  προσπάθειες  και όχι μόνο  να αναδείξουν… αλλά και για την προστασίας του  …  και τους χρωστάμε…

…Είναι υποχρέωση και σεβασμός προς τους προγονούς μας   να γίνει στον Τύμβο  το αυτονόητο.. να υποχρεώσουν αυτούς που έχουν οικονομικά ωφελεί, να σεβαστούν τον τόπο  …

 

.. …  Πόσο ευθύνη τελικά  έχουν ΟΛΟΙ όσοι  ΄΄ αδιαφόρησαν ΄΄  σε Υπουργεία , Περιφέρεια και τοπική αυτοδιοίκηση  ;;;….Ποσό κακό τελικά   έχουν κάνει  ; 

 

….Μια ακόμα  φωτογραφική ..ξενάγηση  σε ένα τεχνικό  λόφο οπού οι Έλληνες τον δημιούργησαν προς τιμή των νεκρών,  της νικηφόρας Ναυμαχίας  της στα στενά  Σαλαμίνας.

  Εγκαταλελειμμένος ….απαξιωμένος και άθλια   περικυκλωμένος  από την Ναυπηγική  βιομηχανία.

Ότι και να κάνουν όσοι πολεμούν την  Ιστορία … θα  είναι εκεί ,   θέλουν δεν θέλουν .

Αυτοί  όλοι που δεν σεβάστηκαν με διάφορους τρόπους ο καθένας τον ιερό αυτό τόπο …ας  καταλάβουν  ότι είναι προσωρινοί....  και ότι  θα τους θυμούνται οι επόμενοι  ως νεοβάρβαρους και τίποτα άλλο …..

 

ΤΥΜΒΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΩΝ

Ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Κυνόσουρας, μπροστά στο θαλάσσιο χώρο όπου έγινε η ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας το 480 π.Χ. Αντίπαλοι στη ναυμαχία βρέθηκαν οι στόλοι των ενωμένων δυνάμεων των Ελλήνων με 370 πλοία, από τα οποία τα μισά ήταν Αθηναϊκά, και των Περσών (ο Ηρόδοτος αναφέρει 1207 πλοία, αλλά το πιο πιθανό είναι να ήταν γύρω στα 600-700 πολεμικά πλοία).

Η θέση της αντιπαράθεσης, που ήταν επιλογή του Θεμιστοκλή, ευνοούσε τα γρηγορότερα, μικρότερα και πιο ευκίνητα ελληνικά πλοία. Στο τέλος της ναυμαχίας, ο κραταιός περσικός στόλος είχε αφανιστεί και οι Έλληνες είχαν αποκρούσει την περσική απειλή για κατάληψη της Πελοποννήσου.

Ο Τύμβος, αφιέρωμα μνήμης, είναι ένας κυκλικός λιθοσωρός ύψους περίπου είκοσι μέτρων και έχει κατασκευαστεί από πωρόλιθους και λατύπη.

Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και το χάλκινο άγαλμα των Σαλαμινομάχων, έργο του γλύπτη Αχιλλέα Βασιλείου.

 

Για το Σαλαμινιων ΒΗΜΑ  ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.