Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΚΙΛΗΜΑΝΤΖΟΣ

Η μοτοσυκλέτα, εκτός από την ευκολία μετακίνησης , προσφέρει και χαρά στον αναβάτη !

Η μοτοσυκλέτα για πάρα πολλούς είναι ένα μέσον παραγωγής ευτυχίας!

Η μοτοσυκλέτα όμως είναι ταυτόχρονα κι ένα τροχοφόρο που θέλει την αμέριστη προσοχή του αναβάτη της.

Εδώ λοιπόν έρχεται ο Θανάσης Χούντρας και το Riding School για να δώσουν στον αναβάτη αυτήν την ασφάλεια. Όχι με συμβουλές τις καφετέριας, αλλά με συνεργασία και ανάπλαση των όσων επεξεργάζεται ο εγκέφαλος  του αναβάτη όταν οδηγεί μία μοτοσυκλέτα. Μας τα εξηγεί ο ίδιος ο Θανάσης Χούντρας στο βίντεο που ακολουθεί.

Έφτασα λοιπόν στο 32ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού (στο ύψος του Καπανδριτίου) και πάρκαρα στον χώρο του Riding School. Μαζί μου και ο μικρός Κωνσταντίνος, γιός φίλων που μου τον εμπιστεύτηκαν για να κάνει το πρώτο του μάθημα στην σχολή για παιδιά. Γιατί , ξέχασα να σας πω,  υπάρχει και λειτουργεί παράλληλα και το YAMAHA JUNIOR ACADEMY που μαθαίνει με απόλυτη ασφάλεια  στα μικρά παιδιά (ακόμη και από 5 χρόνων) τι είναι η μοτοσυκλέτα, πως λειτουργεί και πως μπορεί ο αναβάτης να την ελέγξει, αρχίζοντας από το “Α” .

Ο μικρός Κωνσταντίνος παραδόθηκε στα χέρια της εκπαιδεύτριας, ντύθηκε  με τον εξοπλισμό ασφαλείας και άρχισε το μάθημα.

Εγώ από την άλλη πέρασα στον κυρίως χώρο του Riding School  όπου ένα σωρό μοτοσυκλετιστές, με μοτοσυκλέτες διαφόρων κατηγοριών, έκαναν τους γύρους τους στην διαμορφωμένη πίστα  με την επίβλεψη των εκπαιδευτών, του Λίνου, του Γιώργου και του Χάρη και με την βοήθεια των κυριών της γραμματείας, της Ιωάννας και της Λίλας. Κάθε στάδιο  η εφαρμογή μίας συγκεκριμένης άσκησης που έχει ήδη “διδαχθεί” στην θεωρία.

Γιατί το Riding school δεν είναι σχολείο “γρήγορης οδήγησης”. Είναι σχολείο ΑΣΦΑΛΟΥΣ οδήγησης!

Παράλληλα με τους άλλους μοτοσυκλετιστές , εκπαιδεύεται  και μία ομάδα μοτοσυκλετιστών του ΕΚΑΒ. Και εδώ  πρέπει να σταματήσω για να επισημάνω δύο πράγματα:

Το ένα είναι ότι οι μοτοσυκλετιστές διασώστες εκπαιδεύονται σε ανώτατο επίπεδο γιατί όπως μας  επισήμανε ο επικεφαλής τους, ο Κυριάκος Σιδηρόπουλος, ο διασώστης μπορεί να βοηθήσει τον πολίτη, μόνον όταν και ο ίδιος είναι ασφαλής !

Το δεύτερο είναι πως την εκπαίδευση των μοτοσυκλετιστών του ΕΚΑΒ καλύπτει οικονομικά η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. !  Μία σημαντική εκδήλωση εταιρικής ευθύνης , γιατί  δεν χρειάζεται να διαμαρτυρόμαστε μόνον για τα διόδια, αλλά να επισημαίνουμε και την ωφέλεια που παρέχουν οι υποδομές!

Φεύγοντας χαιρετάω τους “μαθητές” και βλέπω στα μάτια τους ότι από σήμερα  υπάρχει μία ακόμη ομάδα μοτοσυκλετιστών που θα επιστρέφουν με ασφάλεια στο σπίτι και τους αγαπημένους τους.

Παραλαμβάνω και τον μικρό Κωνσταντίνο και παίρνουμε τον δρόμο  της επιστροφής.

  • Πως σου φάνηκε βρε συ ;

Και ο Κωνσταντίνος απάντησε με μία μονο λέξη :  ΤΕΛΕΙΑ !

Για να επανέλθει άμεσα:  “Πότε θα ξαναέρθουμε ;;;;”

 

Το βίντεο : https://youtu.be/r7bQHLZ7CsA

 

Για το ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ

ΜΑΝΟΣ ΚΙΛΗΜΑΝΤΖΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.