Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.

…Γεμάτος ανησυχία, με πήρε τηλέφωνο στις 8.00 το πρωί ο γνωστός συνθέτης και μαέστρος Ευάγγελος Πιτσιλαδής, για να μου πει τις εξελίξεις στο νησί του. Εκτός από καλός μου φίλος ο Ευάγγελος, είναι και κοντοχωριανός.

Από την Λέσβο εκείνος.. Από τον Κάμπο της Χίου εγώ.. Είχε συνεχή επικοινωνία με τον εξάδελφό του και με κάποιο ενημερωτικό δίκτυο του νησιού.

Άνθρωπος ευαισθητοποιημένος, με τεράστια αγάπη και κείνος για τον τόπο του, με σπαραγμό ψυχής μου μετέφερε εικόνες από τα τραγικά συμβάντα.

Και την κατάληψη του νησιού από τα δύο διαφορετικά ετερόκλιτα δίπτυχα. Από τους χιλιάδες εισαγόμενους, (πρόσφυγες και μη) κι από τις δυνάμεις καταστολής που πήγαν να τους..υπερασπιστούν, σε βάρος των νησιωτών που διεκδικούν το αυτονόητο. Την ελευθερία τους, στο νησί τους.

Στο νησί αυτό που αιώνες τώρα το φυλάνε από της Τουρκιάς το.. γρουσούζικο μάτι.Τον φθόνο και τις φιλοδοξίες των αξιωματούχων του. <<–Μα δεν καταλαβαίνουν Πάνο μου πως ο λαός, δεν έχει κάτι με τους κατατρεγμένους..; >> Μου είπε γεμάτος απόγνωση.. <<Απλά δεν αντέχει άλλους το νησί..

Δεν χωράει άλλους .Δεν μπορούν οι Ελληνικές κυβερνήσεις, να το καταλάβουν αυτό.>>

Ο Ευάγγελος Πιτσιλαδής είναι ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του. Με σπουδαίο έργο στο ενεργητικό του. Πάνω από 800 τραγούδια, επιτυχίες τα περισσότερα. Με μουσική για τον κινηματογράφο το θέατρο, την τηλεόραση. Με συμφωνικά έργα και με δεκάδες συνεργασίες υψηλού επιπέδου στο εξωτερικό.

…Το καλοκαίρι, έχουμε συνεννοηθεί με τον Ευάγγελο, να πάμε παρέα στα νησιά μας. Εκείνος μαζί μου στην Χίο..Και εγώ μαζί του στην Μυτιλήνη.. Ενδέχεται και Πλωμάρι με τον Λευτέρη τον Παπαδόπουλο.

Για μια ένδοξη ουζοποσία. Ελπίζοντας μέχρι τότε η κυβέρνηση να έχει πάρει από κει τα μάτια της και τα ΜΑΤ της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.