Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

..Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Είναι πολλοί πλέον οι άνθρωποι της τέχνης, που εκφράζουν την πικρία τους, για τις επιλογές προσώπων στην επιτροπή διοργάνωσης των εκδηλώσεων »Ελλάδα 2021». Ύστερα και από την ακατανόητη αυτή κορδέλα,που εμφάνισαν ως εθνικό σήμα, στις εορταστικές τους πρωτοβουλίες. Και με την ελαφρότητα που η γνωστή κυρία την παρουσίασε. Επιχειρώντας μια αυτοπροβολή της. Ένας από αυτούς που με πόνο ψυχής, εκφράζουν την πικρία τους, απέναντι σε όλη αυτή την μικρότητα, είναι και ο μεγάλος μας συνθέτης Σταμάτης Σπανουδάκης. Ο οποίος λέει.
<< Δεν θα έγραφα αυτά τα λίγα λόγια,αν δεν έβλεπα και άκουγα, τι, αλλά κυρίως ποιοι, μας ετοιμάζουν τις γιορτές, για το 1821.
…Πόσο απροκάλυπτα πια, δυστυχώς,όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις μας και τα υπάκουα παρακλάδια και παπαγαλάκια τους, με το πρόσχημα της εορτής των 200 χρόνων, προσπαθούν και εκ δεξιών πια τώρα,να πληγώσουν και να γκρεμίσουν,όλα όσα είμαστε, πιστεύουμε κι αγαπάμε. Καλύτερα να ανέθεταν τις γιορτές τους, στο Τούρκικο υπουργείο Πολιτισμού αν βέβαια υπάρχει κάτι τέτοιο. Οι Τούρκοι τουλάχιστο θα σεβόντουσαν νομίζω, αυτή την ηρωική χούφτα ανθρώπων που γονάτισε »για του Χριστού την πίστη την αγία» Κρίμα »Νέα Δημοκρατία» κρίμα κύριε πρωθυπουργέ κρίμα πρόεδρε της παρ’ολίγον δημοκρατίας Κρίμα και λοιπές πολιτικές, αδύναμες, δυνάμεις.
Μα πού πήγαν οι Έλληνες. Πάντως όχι στη Βουλή.
Πως βρέ παιδιά μου, θα καταφέρετε να βγάλετε από το αίμα μας την Ελλάδα που κυλάει. Τους ήρωες, τους αγωνιστές τους Αγίους Και τελικά τον ίδιο τον Χριστό. Το Α και το Ω… Ποιοι είστε; Ποιον αντιπροσωπεύετε;
…Αυτά γι’αυτούς λοιπόν που με ένα γλυκό γαλανόλευκο αεράκι θα στείλει κάποια στιγμή στο έρημο και μοναχικό σπίτι τους, να αναλογίζονται τα »περασμένα μεγαλεία» τους Και ελπίζω και το τι πρόσφεραν στην πατρίδα τους.>> Αυτά λέει με εμφανή προβληματισμό ο κορυφαίος μας μουσουργός ο Σταμάτης Σπανουδάκης Που ετοιμάζει το δικό του έργο για τις εορτές ανδρείας των Ελλήνων.Το οποίο ο ίδιος θα παρουσιάσει.
…Είναι πολλοί ακόμα αυτοί που ανησυχούν με τις παιδαριώδεις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Και των προσώπων που επιλέγονται από αυτήν.
Για τέτοιες ιστορικές διοργανώσεις.Με τόσους εθνικούς συμβολισμούς..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.