Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

«Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων
2ου Γενικού Λυκείου Σαλαμίνας
Λεωφόρος Φανερωμένης 64
Τ.Κ. 18900
Προς: Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γενικού Λυκείου Σαλαμίνας
Κοιν.: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Σαλαμίνας
Σαλαμίνα, 24 Φεβρουαρίου 2020
Αρ. Πρωτ. : 001/2020
ΘΕΜΑ: Τετραήμερη εκδρομή των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Σαλαμίνας στην Ιταλία/ Ενημέρωση:
1. Όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε 45 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές του σχολείου μας, με επικεφαλή τον Διευθυντή κύριο Γεώργιο Σορώτο βρίσκονται στην Ιταλία από την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.
2. Εμείς ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, υπό το βάρος των καταιγιστικών πληροφοριών που φτάνουν σε όλους μας μέσω των ΜΜΕ αλλά και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οφείλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας αλλά και όλη τη σχολική κοινότητα αφενός μεν για τις επίσημες πληροφορίες που έχουμε λάβει από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς, αφετέρου δε για τις ενέργειες στις οποίες έχουμε ήδη προβεί με σεβασμό στο σύνολο των μαθητών του σχολείου μας αλλά και των μελών μας.
3. Προς ενημέρωσής σας λοιπόν παραθέτουμε τα παρακάτω γεγονότα και πληροφορίες :
α. Προ της αναχώρησης ο Διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε την πρόεδρο του συλλόγου μας ότι απευθύνθηκε στους αρμόδιους εκπαιδευτικούς φορείς αλλά και στο Υπουργείο Εξωτερικών και την ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη και τον ενημέρωσαν ότι δεν υφίσταται κάποια οδηγία για την ακύρωση της εκδρομής ούτε υπήρχε κάποιο πρόβλημα στη γειτονική χώρα άξιο προβληματισμού.
β. Αφού οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές έφτασαν στη Ρώμη η Υπουργός Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ανεστάλησαν όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές στη γειτονική χώρα ως προληπτικό μέτρο εναντίον της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού.
γ. Η Πρόεδρος του Συλλόγου μας κυρία Δέσποινα Κούκη βρισκόταν (και ακόμα βρίσκεται) σε συνεχή επικοινωνία με τον επικεφαλή της εκδρομής. Ενημερωνόμασταν για την καλή κατάσταση όλων των συμμετεχόντων μαθητών και καθηγητών. Επίσης ο Διευθυντής του σχολείου μας ανέφερε ότι στην πόλη της Ρώμης η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική όσον αφορά την εξάπλωση του ιού. Παρ’ όλα αυτά έγινε προσπάθεια εξεύρεσης εισιτηρίων για επαναπατρισμό χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Τα παιδιά μας και οι καθηγητές τους παραμένουν μετά την πρώτη ημέρα στο ξενοδοχείο λαμβάνοντας συνεχώς όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας και ο Διευθυντής βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη ώστε να καταστεί δυνατή η επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει.
δ. Από την πλευρά του το Δ.Σ. του συλλόγου μας απευθύνθηκε τόσο στη επιτροπή 2βάθμιας εκπαίδευσης, όσο και στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου μας ώστε να προχωρήσουν σε επίσημη επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα της επικινδυνότητας της παραμονής των μαθητών που θα επιστρέψουν από την Ιταλία στο χώρο του σχολείου και τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας. Η ενημέρωσή τους ήταν ότι δεν απαιτούνται πρόσθετα μέτρα καθώς δεν προκύπτει πρόσθετος κίνδυνος από την παραμονή τους στην Ιταλία.
ε. Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Σαλαμίνας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι επικοινώνησε με το Διευθυντή του σχολείου, στελέχη των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας και προσωπικού της ελληνικής Πρεσβείας στη Ρώμη και διαπίστωσε ότι δεν υφίσταται κίνδυνος για τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές του σχολείου μας στην Ιταλία.
στ. Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 16:00 στο 2ο Δημοτικό σχολείο έχει συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Και Κηδεμόνων Σαλαμίνας για να συζητηθεί το θέμα της εκπαιδευτικής εκδρομής του 2ου Γενικού Λυκείου Σαλαμίνας στην Ιταλία, να ενημερωθούν από ιατρό που έχουν προσκαλέσει και να ληφθούν αποφάσεις επί των ενεργειών που τυχόν απαιτούνται από την πλευρά τους. Στην ενημέρωση μπορεί να παραστεί όποιος επιθυμεί.
4. Η ενημέρωση από την πλευρά μας θα συνεχίσει να είναι συνεχής, υπεύθυνη και με γνώμονα το σεβασμό στους μαθητές, τα μέλη μας αλλά και τη σχολική κοινότητα. Αναμένουμε τις αυριανές αποφάσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Και Κηδεμόνων Σαλαμίνας οπότε και θα αποφασιστούν τυχόν επιπρόσθετες ενέργειες αρμοδιότητάς μας.
Για το Δ.Σ. του συλλόγου μας
Ο Γενικός Γραμματέας Η Πρόεδρος
Ευθύμιος Λύτρας Δέσποινα Κούκη»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.