Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γράφει η Άννη Μακρή
Αρχικά θέλω να ξεκαθαρίσω και να τονίσω μερικά σημεία για να γνωρίζουν οι αναγνώστες. Εκπροσωπώ ένα ΜΜΕ ( Την ηλεκτρονική εφημερίδα Σαλαμινίων Βήμα ) και μια θεματική ενότητα « ΔΗΜΟΤΙΚΑ /ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ» οι αιρετοί και όσοι έχουν αρμοδιότητες (Διοίκηση /Αντιπολίτευση/ΦΟΡΕΙΣ ) ( χωρίς βέβαια να είχα παράπονα ποτέ από κανέναν τους και το τονίζω αυτό, καθώς πάντα έχουν την καλή διάθεση όλοι να απαντούν σε ότι τους έχει ερωτηθεί) , ότι όσο εκείνοι θα έχουν αρμοδιότητες και όσο θα υπάρχουν εξελίξεις θα τους γίνονται ερωτήσεις τουλάχιστον από την πλευρά μου .
Οι απόψεις τους και οι δηλώσεις τους παραθέτονται πάντα δημόσια και ποτέ σε κλειστό κοινό . Γίνεται λοιπόν θεωρώ δημοκρατικά από εμένα αλλά και από το ΜΜΕ το οποίο εκπροσωπώ. Οι ερωτήσεις όπως και οι απευθύνσεις μου σε όσους ξανά τονίζω έχουν αρμοδιότητες γίνονται χωρίς καμία διάκριση κόμματος ή παράταξης .
Επίσης θα παραθέτω τα παράπονα και τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις και απόψεις των δημοτών και των κατοίκων προς το όφελος του τόπου μας .
Όμως καλό είναι κάποιοι πολίτες…. και μάλιστα μη αρμόδιοι σε κάποιο τομέα ή φορέα και φυσικά μη αρμόδιοι γενικά σε κάτι… ή γνώστες στην διαχείριση των ΜΜΕ να μην μπερδεύουν τα ρεπορτάζ, τις συνεντεύξεις με την ελεύθερη αρθρογραφία η οποία φυσικά και είναι πολύ διαφορετική από ένα ρεπορτάζ η μία συνέντευξη και μπορεί να περιέχει προσωπικές απόψεις ή αντιλήψεις .
Φυσικά όλοι έχουν τις απόψεις τους στην Δημοκρατία. Δεκτές λοιπόν όλες απόψεις αντιλήψεις και άλλο παρεμβαίνω στο πως ,πότε ,με ποιον τρόπο να κάνουμε αυτό που ασκούμε.
 Να τονίσω ότι απευθύνομαι σε απλούς πολίτες και δεν έχει να κάνει με κανέναν από την Διοίκηση του Δήμου ή την Αντιπολίτευση , κοντινών τους ανθρώπων ή ίσως σε ανθρώπους που έχουν αναφερθεί δηλώσεις και άρθρα, ) .
Προσωπικά όσοι έκαναν αναφορά στη σελίδα του Facebook salaminiovima σε όλες τις ελεύθερες αρθρογραφίες ως προς το πρόσωπο του Δημάρχου Γιώργου Παναγόπουλου, σε άρθρα των συνάδελφων μου αλλά και στη συνέντευξη του Αντιδημάρχου Κώστα Λένη αλλά και άλλων αιρετών ότι δεν τους επικρίνω αλλά τους συμβουλεύω να είναι ποιο δημοκρατικοί εφόσον ζουν σε μια χώρα με ένα πολίτευμα Δημοκρατικό»
Εμείς και κυρίως εγώ θα συνεχίσω να γράφω « Κύριοι και Κυρίες μου η Δημοσιογραφία και κυρίως η Δημοκρατική Ελεύθερη Άποψη δεν πεθαίνει ούτε τελειώνει έτσι με μια αναφορά στο facebook»
Πιθανόν από κάποιους θεωρήθηκε προσωπική μου Επιλογή ο Αντιδήμαρχος Κώστας Λένης , οπότε να τους υπενθυμίσω για άλλη μία φορά ότι είναι Αντιδήμαρχος της Κοινότητας Αμπελακίων και οι αρμοδιότητες του είναι διατυπωμένες σε μια ΑΠΟΦΑΣΗ , έγγραφο… το οποίο κάποια στιγμή πρέπει να το διαβάσουν και ότι αυτό το έγγραφο αυτομάτως ως ΜΜΕ παροτρύνει το βλέμμα μας όχι προσωπικά στον ίδιο αλλά στις αρμοδιότητες του που καθορίζουν την καθημερινότητα του τόπου μας.
Για να μπω όμως στο θέμα του άρθρου στην συζήτηση που είχα με το Αντιδήμαρχο Κώστα Λένη στην Κοινότητα τον Αμπελακίων τον προηγούμενο μήνα του έγιναν κάποιες ερωτήσεις βασισμένες πάντα σε μια δημοσιογραφική έρευνα . Τα οποία έχουμε παραθέσει εν καιρό.

Η τελευταία ερώτηση μου καθώς ουκ λίγες φορές έχει γίνει “στόχαστρο αρνητικής κριτικής και σχολίων” από κάποιους τον ρώτησα εάν τον πειράζει αυτή η αρνητική κριτική, αν τον πειράζει η αντιπολίτευση και πως την αντιμετωπίζει ,μου απάντησε : «Φυσικά δέχομαι την κριτική αλλά μέχρι ένα σημείο. Θέλω την συνεργασία όλων αλλά με την προϋπόθεση αυτή να μην είναι στις κόκκινες γραμμές μου. … Δεν μπορεί κάποιος να λέει κάτι , έτσι απλά για να το λέει.

Δεν με πειράζει η κριτική ούτε η αντιπολίτευση κάποιων, με πειράζει η στείρα αντιπολίτευση με φαμφάρες και βεγγαλικά .

Εγώ την αντιμετωπίζω έχοντας βάλει το κεφάλι κάτω προς τον στο στόχο μου Και έτσι θα συνεχίσω. Ας έρθει οποιοσδήποτε να μου αποδείξει ότι εγώ κάνω κάπου λάθος σε αυτά που λέω, δηλώνω, πράττω και τότε εγώ ο ίδιος θα του πω ότι έχει δίκιο και να δεχτώ την πρόταση του»

Και κάπως έτσι έκλεισε η δημοσιογραφική έρευνα και οι ερωτήσεις μου και όχι μια πλήρη συνέντευξη που μπορεί να υπέθεσαν κάποιοι! Την οποία φυσικά κάποια στιγμή θα πραγματοποιήσω για να δουν την διαφορά.

Φυσικά με τις πρόσφατες εξελίξεις θα σας παραθέσω και μια καινούρια δήλωση του Αντιδημάρχου που έγινε εχτές , καθώς από τις τελευταίες του δηλώσεις υπήρχαν κάποιες αντιδράσεις ότι δεν είναι έτσι όπως ισχυρίζεται ο Αντιδήμαρχος .

Οπότε τι άλλο είχα να κάνω από το σεβαστώ την παράθεση διαμαρτυρίας κάποιων πολιτών και να έρθω σε τηλεφωνική επαφή με τον Αντιδήμαρχο και να τον ρωτήσω για άλλη μια φορά εάν είναι έτσι και αν θα ήθελε κάτι να ανακαλέσει.

Η απάντηση του ήταν καταφατική « Δεν έχω να ανακαλέσω τίποτα από όσα σου έχω δηλώσει για τον εθελοντισμό και τις εθελοντικές ομάδες, δήλωσα την άποψη μου και είπα ότι νιώθω» Σε ερώτηση μου αν ο Δήμος χρειαστεί κάποιο εθελοντισμό και ίσως ή πιθανόν μετά από τις δηλώσεις που έχει κάνει κάποιοι εθελοντές να μην τον ακολουθήσουν σε κάποια εθελοντική δράση και αν αυτό το θεωρεί πλήγμα στον εθελοντισμό μου απάντησε « Ο Εθελοντισμός δεν είναι οι 4 ομάδες του facebook , ούτε ήρθα εγώ στο 2020 για να κάνω τον εθελοντισμό, Δεν θεωρώ ότι έχει γίνει κάποιο πλήγμα , ο εθελοντισμός ήταν πριν από εμένα , υπήρχε και θα υπάρχει»

Σαν εκπρόσωπος του ΜΜΕ λοιπόν σας λέω Δημοσιογράφος είναι αυτός που ασκεί την Δημοσιογραφία όσο καλύτερα μπορεί και όχι μόνο αυτός που την επικαλείται . Πολιτικός είναι όποιος ασκεί την πολιτική όχι όποιος την επικαλείται .
Αιρετοί που δεν προσπαθούν να γίνουν πολιτικοί αλλά είχαν το θάρρος να κατέβουν στα κοινά ακόμα και χωρίς εμπειρία προς συμφέρον αυτού του τόπου είναι  σεβάσμιοι άνθρωποι  .
Μη Δημοκρατικός όποιος δεν δέχεται την δημοκρατία τον ελεύθερο λόγο , τις συζητήσεις αλλά μονόπλευρα μονολογεί και παραθέτει μονολόγους ασκώντας αρνητικές πράξεις σαν αυτή της αναφοράς στο facebook.
Τα συμπεράσματα δικά σας!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ ΑΝΝΗ ΜΑΚΡΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.