Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Και πάνω που όλοι μας είπαμε πια για την ΑΕΠΙ, το…»Δόξα τω Θεό» …Άρχισε ήδη να ακούγεται έντονα το »Βοήθα Παναγιά»..
Πληθαίνουν ανησυχητικά οι διαμαρτυρίες των δημιουργών για τις εκκαθαρίσεις των Πνευματικών τους Δικαιωμάτων, από την νέα διαχειρίστρια την »Ε.Υ.Ε.Δ.»
(Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων)
Που είναι η διάδοχη κατάσταση μετά την ΑΕΠΙ..
Από τον οργανισμό αυτό, που κυριολεκτικά λεηλατούσε το πνεύμα και την ψυχή των δημιουργών. Φτιάχνοντας από τον δικό τους κόπο, αμύθητες περιουσίες στην οικογένεια και το περιβάλλον των πρώην διοικούντων
Με απαράδεκτο θράσος Και μια χυδαία αδιαφορία και των ανθρώπων αυτών
…Όλοι οι δημιουργοί, πλέον αναρωτιούνται, αν απλά άλλαξε ο Μανωλιός, για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς.. Διότι οι καθυστερήσεις απόδοσης και η παρακράτηση των δικαιωμάτων συνεχίζονται με την ίδια σχεδόν τακτική.
…Δεκάδες φίλοι μου, δημιουργοί με παίρνουν τηλέφωνο και μου εκφράζουν τις ανησυχίες τους..Όπως ο Γιάννης Ρενιέρης, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Μάκης Μέρλος, ο Κώστας Ξενάκης, ο Αντώνης Πουλιάσης, ο Βασίλης Αθανασούλης Και πολλοί ακόμα
…Η »ΕΥΕΔ» διαχειρίζεται συλλογικά, τα Πνευματικά Δικαιώματα 14.500 και πλέον συνθετών,στιχουργών και Δικαιούχων Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, ο οργανισμός αυτός εισπράττει για λογαριασμό των δικαιούχων, αυτές τις αμοιβές, που για πολλούς είναι ο μόνος οικονομικός πόρος, που έχουν για να ζήσουν. Έτσι κάθε καθυστέρηση απόδοσης των, συνεπάγεται με τεράστιο πρόβλημα ακόμα και επιβίωσης. Γι’αυτό θα πρέπει επιτέλους να βρεθεί η κοινή συνιστώσα στα πολύ-ταλαιπωρημένα αυτά Πνευματικά Δικαιώματα των Δημιουργών. Που χρόνια τώρα για την διοίκηση της ΑΕΠΙ αποτελούσαν Ρωμαϊκό φαγοπότι.. Με τους στυλοβάτες του πολιτισμού μας, να μετράνε τις ημέρες, για το πότε επιτέλους θα αποφάσιζε το αρμόδιο γραφείο, να προβεί σε πληρωμές. Ώστε κι αυτοί να καλύψουν σαν άνθρωποι τις τρέχουσες ανάγκες τους. Κάπου επιτέλους λίγη σοβαρότητα κανέναν μας, δεν θα χάλαγε..
Αλλιώς τον λόγο θα πρέπει πλέον να τον έχουν οι εισαγγελείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.