Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Συστατικά

  • 1,2 κιλά αρνί μπούτι, σε μερίδες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κύβο κότας
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 250 γρ. φρέσκα κρεμμύδια
  • 500 γρ. μαρούλι
  • ½ ματσάκι άνηθο

Για το αυγολέμονο

  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 3 κρόκοι αυγών
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. από τον ζωμό του αρνιού

Για το σερβίρισμα

  • ¼ ματσάκι άνηθο
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • φέτες από 1 λεμόνι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε στο αρνί αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
  • Βάζουμε το αρνάκι στη χύτρα και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε το κύμινο, τον κύβο, το νερό, το δεντρολίβανο και κλείνουμε το καπάκι.
  • Γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και ανοίγουμε το καπάκι.
  • Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια, το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα βάζουμε στη χύτρα.
  • Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Για το αυγολέμονο

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, τους κρόκους, αλάτι και πιπέρι.
  • Με μία κουτάλα της σούπας βάζουμε αργά τον ζωμό από την χύτρα στο μπολ με τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός.
  • Μεταφέρουμε όλο το μείγμα ξανά στη χύτρα ανακατεύοντας ελαφρά και σερβίρουμε με άνηθο, πιπέρι, ελαιόλαδο και φέτες από λεμόνι.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.