Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

Η διαφορά τρόπου λειτουργίας και παρουσίασης επιτρόπων από δυο  δήμους που έχουν άλλο τρόπο και  είναι φανερός…

Στην Σαλαμίνα προ καιρού ακούσαμε για μια επιτροπή για την αναδείξει του αρχαιολογικού χώρου της Κυνόσουρα και   Αμπελακίων .

Μια επιτροπή που την μάθαμε και ΄΄ επίσημα ΄΄ Ανακοινώθηκε από κάποιους  μέσο FB..

Ακολούθησαν ανακοινώσεις κάποιων μελών πάλι μέσο της προσωπικής τους σελίδας στο fb .

Και μέχρι εκεί ….

Για μια ακόμα φορά αναφερόμαστε στην κάκιστη ΄΄πολίτικη ΄΄και αυτής της Δημοτικής αρχής στον τομέα ενημέρωσης και προβολής …

Και μετά έχουμε ερωτήματα γιατί το νησί δεν πάει μπροστά …

Αν δεν΄΄ ξεκολλήσουμε ΄΄και φερθούμε με  τακτική  που ακολουθούν Δήμοι  με  λογική και τρόπο που τους τιμά όπως πχ ο Δήμος Υδρας δεν θα αλλάξει  τίποτα στο νησί μας . …

ΑΡΘΡΟ

Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 18.00 στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση ο Δήμος Ύδρας, σχεδιάζει ένα επετειακό πρόγραμμα που θα εκτείνεται από το Β’ εξάμηνο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021.

Για τον σκοπό αυτό συγκροτήθηκε μια συμβουλευτική Επιτροπή με τη συμβολική ονομασίας «Η Ύδρα για το ’21», την οποία θα παρουσιάσει ο Δήμαρχος της Ύδρας και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γεώργιος Κουκουδάκης, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στις 18.00 στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα).

«Η συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη του Αγώνα της Ανεξαρτησίας και η επαναστατική αφετηρία της δημιουργίας του νεότερου και σύγχρονου ελληνικού κράτους, σηματοδοτεί μια εθνική απαίτηση αναστοχασμού και ένα κομβικό σημείο στην διαρκή διαδικασία αυτοσυνειδησίας. Μια διαδρομή δύο αιώνων έχει οριοθετηθεί από μεγάλες επιτυχίες και εξίσου μεγάλες αποτυχίες. Σε αυτή την διαδρομή, η Ύδρα, οι άνθρωποί της και οι θεσμοί της έδωσαν πλούτο και αίμα, ηγήθηκαν της προσπάθειας, έκαναν λάθη, τροφοδότησαν μύθους και διαμόρφωσαν την Ιστορία. Το 2021 προσεγγίζουμε κριτικά το παρελθόν μας και κοιτάζουμε το μέλλον. Συζητάμε για την ιστορία μας και γιορτάζουμε 200 χρόνια ελεύθερου εθνικού βίου.»

Η πολλαπλή συμβολή της Ύδρας με τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν για να τονιστούν μέσω εκδηλώσεων, δράσεων και πονημάτων, θα συμβάλουν στην Εθνική Αφύπνιση και ενίσχυση της ιστορικής αυτογνωσίας.

Η επιτροπή στην αγγλική γλώσσα φέρει τον τίτλο «Hydra Rock of Liberty 1821-2021» και αντίστοιχα στα Γαλλικά και Γερμανικά.

IMG 20200201 0001


Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

prosklisi0

PROSKLISI1

ΠΗΓΗ https://fonitisydras.com/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.