Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γράφει η Άννη Μακρή
Δεν ήταν λίγες οι φορές που η Σαλαμίνα έγινε στόχος δυσάρεστων ειδήσεων στην
περίοδο του καλοκαιριού.

Η μη καλή διαχείριση της πρώην δημοτικής αρχής με τυχόν προβλήματα που συνάντησε στο θέμα της καθαριότητας αλλά και η επαναλαμβανόμενη αναφορά αυτής της κατάστασης και του προβλήματος από τον τότε Νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Γιώργο Παναγόπουλο ,έφερε σε δύσκολη θέση τους κατοίκους , που εκτός ότι ζούσαν το πρόβλημα τώρα το άκουγαν συνεχώς σε διάφορα κανάλια και ραδιοφωνικές
εκπομπές .

Σαφώς και η αλήθεια ήταν αυτή και τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ένας Νεοκλεγής Δήμαρχος που δεν έχει αναλάβει τα καθήκοντα του όταν έχει συνεχές διαμαρτυρίες κατοίκων και παραθεριστών , από το να αναφέρει το πρόβλημα ?

Και τι να κάνει μια δημοτική αρχή η οποία δεν έχει επανεκλεγεί και περιμένει να παραδώσει τη
«σκυτάλη»?.

Όλες όμως αυτές οι αναφορές , τροφοδότησαν μέχρι και τον πιο απομακρυσμένο κάτοικο του νησιού, με την επίγνωση του προβλήματος που κατείχε το νησί .

Το ερώτημα από κάποιο σημείο και μετά δεν ήταν η αιτία, αλλά το « αν θα αλλάξει η κατάσταση και σε ποιο βαθμό» , και τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν οι κάτοικοι του νησιού από το να κάνουν υπομονή ώστε να αναλάβει τα καθήκοντα του ο Νέος Δήμαρχος και να γίνει η ανάθεση των καθηκόντων στη Διεύθυνση Καθαριότητας?

Ο Σεπτέμβριος μας βρήκε με Νέο Δήμαρχο και αντιδήμαρχο στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου τον Αντώνης Βακάλη. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Κύριος Βακάλης έχει αναλάβει μια Διεύθυνση που έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και προκλήσεις .

Η Διεύθυνση καθαριότητας καθίσταται η πρώτη υπηρεσία του Δήμου. Η καθαριότητα σημαίνει ποιότητα ζωής , προστασία του περιβάλλοντος , η σωστή δε καθαριότητα σημαίνει οικονομική ανάπτυξη , τουρισμός και αφετέρου πολιτισμός.

Έξι μήνες μετά η εικόνα της καθαριότητας δεν είναι αυτή που θα θέλαμε να είναι αλλά είναι σαφώς πολύ καλύτερη από εκείνη του καλοκαιριού.

Τα παράπονα συνεχίζονται καθώς η καθαριότητα διέπει ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας των κατοίκων. Συνεχώς ακούμε ότι μόνο το κέντρο της Σαλαμίνας είναι εκείνο που είναι πάντα καθαρό, και ότι η περιφέρεια του νησιού παραμένει γεμάτη απορρίμματα και έξω-οικιακά .Είναι όμως έτσι ?

Με όλη την υπηρεσία και την συνεργασία του με τις κοινότητες , έχει φέρει εις πέρας των καθαρισμό των έξω –οικιακών και απορριμμάτων σε αρκετά σημεία και περιοχές ανάμεσα σε αυτές εκτός του κέντρου της Σαλαμίνας οι εξής : Βασιλικών , Βροντού, Λεοφόρος Αιαντείου, Σελήνια , στην Κακή Βίγκλα , στο Αμπελάκι , στο σημείο « Σπαστήρας» πίσω από το προφήτη Ηλία στα Αλώνια , επί της Λεωφόρου αλλά και του Αγίου Προκοπίου στην περιοχή Ρέστη, Βασιλικά, Μπατσί , στο Ντοροντό, (Μαραθώνας )στις Κολώνες , στην περιοχή Άνω και κάτω Ζορμαλά , στη περιοχή Άνω Μενεμένη στο Αιάντειο.

Κάθε ημέρα εβδομάδα συνεχίζει τις προγραμματισμένες αποκομιδές σε περιοχές που υπάρχουν
σοβαρά προβλήματα αλλά και την προκαθορισμένη καθαριότητα του συνόλου του
νησιού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.