Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γράφει η Άννη Μακρή

Όι εκλογές έχουν τελειώσει εδώ και καιρό . Τα προεκλογικάλόγια , θέλω , υποσχέσεις καταγεγραμμένα σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ του νησιού αλλά και σε εκπομπές γνωστών καναλιών
στην τηλεόραση, για όσους υποψήφιους Δημάρχους έδωσαν το παρόν σε συνεντεύξεις.

Όχι πολλούς μήνες μακριά από τις δηλώσεις του και την εκλογή του, βρίσκουμε τον Δήμαρχο
Σαλαμίνας Γιώργο Παναγόπουλο να βρίσκεται αντιμέτωπος σε κάποιες δικές του προεκλογικές δηλώσεις της οποίες επικαλέστηκε ο πρώην Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Τσαβαρής ,εν όψει του Δημοτικού Συμβούλιου στις 28/01/2020, αναφέροντας «Δεν δικαιολογήστε πολιτικά κύριε Δήμαρχε» παραθέτοντας την πρόταση του για μείωση του συντελεστή ανταποδοτικού τέλους στο 9%.

Ας θυμηθούμε όμως για ποιο λόγο και σε τι ακριβώς αναφέρθηκε ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Τσαβαρής . Το σκηνικό μας φέρνει σχεδόν κάποιους μήνες πριν που ο τότε υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Παναγόπουλος, που κατάφερε να είναι ο Πρώτος πολίτης του νησιού μας δήλωσε σε γνωστό κανάλι :« Εμείς θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα» αναφερόμενος λίγο πιο πριν ότι το νησί έχει πάρα πολλά προβλήματα και μέσα σε αυτά είναι και αύξηση των Δημοτικών Τελών .

Εδώ να αναφέρουμε ότι μεν το ανέφερε σαν πρόβλημα όπως είπε και ο ίδιος στο δημοτικό συμβούλιο αλλά δεν είπε ποτέ ,πότε θα κάνει τη μείωση των τελών και αν αυτή θα βρίσκεται στο έτος 2020. 

Μήνες μετά και ενώ οι δημότες έκριναν ότι θέλουν αυτόν τον υποψήφιο Δήμαρχο να είναι μπροστά στα θέλω των καθημερινών αναγκών τους δυστυχώς ο Δήμαρχος δεν κατάφερε κάποια αυτά τα «θέλω» να γίνουν « μπορώ».

Βρίσκουμε λοιπόν κάθετο το Δήμαρχο για αυτόν το χρόνο στην μείωση των τελών « Δεν μπορούν να μειωθούν τα τέλη για αυτό το χρόνο ,ίσως να μπορέσουμε τα επόμενα χρόνια.» αυτή ήταν και τελική απόφαση που πάρθηκε από την Δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο

Από την άλλη πλευρά ένα «θέλω» του υλοποιήθηκε καθώς η υπόσχεση του για την αναμετάδοση των ΔημοτικώνΣυμβούλιων πραγματοποιήθηκε στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο στις
28/01/2020 το οποίο ήταν live.

Μέχρι τώρα έχει πάνω από 3.000 προβολές και αρκετές κοινοποιήσεις στα social media με αποτέλεσμα οι δημότες να «μένουν» πλέων σε όσα οι ίδιοι βλέπουν και ακούν από μόνοι τους και όχι από φωνές και σχόλια άλλων ,παραθέτοντας τις απόψεις τους και τα σχόλια τους.

Ακριβώς αυτό έφερε σε θέσης κατάπληξης του δημότες που παρακολουθούσαν το live συμβούλιο ,από την κάπως απότομη και ίσως μη ευγενική συμπεριφορά του Δημάρχου απευθυνόμενος στην πρώην Δήμαρχο, λέγοντας της « ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΟΣΑ ΑΡΘΡΑ ΘΕΛΕΤΕ» ενώ η ίδια προσπαθούσε απλά να απαντήσει στην ερώτηση του ιδίου διαβάζοντας και προτείνοντας στον ίδιο κάποια άρθρα.

Αυτονόητο πιθανόν η απάντηση αυτή σε μία γυναίκα να φέρει την πρώην Δήμαρχο να αναφερθεί επί προσωπικού στον ίδιο λέγοντας του «Αυτό να μην το λέτε σε εμένα , εκεί που είστε ήμουν ,ήμουν Δήμαρχος πέντε χρόνια σεβαστείτε τον θεσμό κύριε Δήμαρχε ,γιατί όταν θα κατεβείτε από την έδρα δεν νομίζω να θέλετε να σας συμπεριφερθούν είτε σαν θεσμό που εκπροσωπήσατε ή σανπροσωπικότητα με αυτό τον τρόπο που συμπεριφέρεστε σε εμένα, και απαιτώ να μου
ζητήσετε συγνώμη» .

Η Μόνη απάντηση που πήρε από τονΔήμαρχο ήταν ένα…… «καλά» …. συμπληρώνοντας αργότερα
η ίδια ότι δεν είχε το θάρρος ο Δήμαρχος να της ζητήσει συγγνώμη.
Οι Δημότες αντιδρούν σε τέτοιες πιθανόν επαναληπτικές συμπεριφορές και στάσεις έκφρασης λόγου που πιθανόν δεν είναι καθόλου ευγενικές κυρίως προς μία γυναίκα και μια πρώην Δήμαρχο , από ένα άνθρωπο που πρέπει να αποτελεί παράδειγμα πολίτη και σαφώς Δημάρχου ως προς τηνσυμπεριφορά του .

Στάσεις στην οποία οι δημότες έχουν κατακρίνει στο παρελθόν όπως η απάντηση της τότε Δημάρχου στα ΔΕΟΝΤΑ ,του τότε Νεοκλεγέντα Δημάρχου . …

Λέξη που σαφώς και χωρίς να θέλουμε να κάνουμε καμία… «στείρα» …αντιπολίτευση δεν έχουμε καταλάβει ακόμα .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.