Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

Ακούμε για την Σαλαμίνα Χρόνια τώρα   για ανάπτυξη ,Τουρισμό ,έσοδα ,θέσεις εργασίας ….

Οι αληθινά Τουριστικές περιοχές εκμεταλλεύονται τα πάντα που μπορούν να αποφέρουν έσοδα στον Δήμο και στις τοπικές επιχειρήσεις και εργαζόμενους …αλλά και στην τοπική κοινωνία …

Εμείς εδώ σε αυτόν τον τόπο γιατί να τα βλέπουμε όλα   ως αδύνατα  ,ανούσια και άχρηστα να γίνουν  .

Ακόμα και στην οργάνωση μια δημοτικής παραλίας με οτι χρειάζεται και απαραίτητο  να προσφέρει σε ντόπιους και΄΄ξένους ΄΄ και για αυτό΄.. ενα τοσο απλό  είμαστε …αρνητικοί για να μην πω …ανίκανοι .. …

Στο  νησί ακόμα και σε παραλίες που πλημμυρίζουν από κόσμο ΄΄επίσημα ΄΄ δεν υπάρχει κανένας Ναυαγοσώστης ! Ενώ οι πνιγμοί συμπολιτών μας  κάθε καλοκαίρι δεν είναι λίγοι ;;

Μάλιστα  πάνε δυο χρονιά που κάποια εισήγηση για Ναυαγοσώστη και αλλαγή καθεστώτος στην παραλία της περιοχής Αιαντειου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας …απερρίφθη κατά πλειοψηφία  !!!!

Μικρο πολιτικές  και σκοπιμότητες ; Οι ΄΄ειδικοί΄΄ μάλλον θα ξέρουν ….

Για να δούμε το φετινό καλοκαίρι θα αλλάξει κάτι ;

Για να δούμε η αλλαγή Διοίκησης  στου Δήμου θα φέρει και αλλαγή στην κακή νοοτροπία μας  και σε αυτό το θέμα ;;;

ΑΡΘΡΟ

ΠΗΓΗ https://www.goodnet.gr/

Αλλαγές στην διαχείριση του αιγιαλού και ναυαγοσωστικό θα δημιουργήσουν διαρροή εσόδων στους δήμουςοοτροπία και σε αυτό το θέμα ;

Αγωνία επικρατεί στους δήμους μετά την παρέλευση του χρόνου παραχώρησης του αιγιαλού στην τοπική αυτοδιοίκηση και την απραξία που για την ώρα επικρατεί ενόψει της νέας απόφασης. Μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Στέλιος Σπανουδάκης, δεν έκρυψε την αγωνία του δεδομένου ότι ήδη υπάρχει μία εγκύκλιος που προαναγγέλλει νέες αλλαγές στα μέχρι στιγμής δεδομένα, χωρίς μέχρι στιγμής τίποτα να είναι βέβαιο. Μεταξύ αυτών, προβλέπονται αλλαγές στις αποστάσεις μεταξύ των καταλήψεων, αλλαγή στα παραχωρούμενα τετραγωνικά προς τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η προοπτική το ποσό που εισπράττεται να πηγαίνει κατά 60% στους δήμους και κατά 40% στο κράτος, την στιγμή που μέχρι τώρα η αναλογία ήταν 70-30.

«Αυτό σημαίνει μείωση εσόδων για τους δήμους», σχολιάζει ο κ. Σπανουδάκης, ο οποίος θυμίζει πως ήδη η διαρροή εσόδων είναι σοβαρή, αφού σε περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν έχουν άδεια, το σύνολο του προστίμου αποδίδεται στο κράτος και όχι στους δήμους. «Και δυστυχώς είναι πολλοί εκείνοι που επιλέγουν να μην βγάλουν άδεια και προτιμούν τον Αύγουστο, τότε που συνήθως κάνει τους ελέγχους η Κτηματική Υπηρεσία να πληρώσουν το πρόστιμο».

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΟ

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται και το νέο νομοσχέδιο για το ναυαγοσωστικό να επιβαρύνει τους δήμους, λέει ο κ. Σπανουδάκης. Και αυτό γιατί πλέον, φαίνεται ότι προωθούνται πολλές αλλαγές που θα αυξήσουν τα έξοδα για τους αναδόχους του ναυαγοσωστικού έργου και άρα και το ποσό που θα απαιτείται για τον δήμο να το καλύψει. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται μεγάλη επέκταση του ωραρίου των ναυαγοσωστών στις παραλίες, από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, αύξηση των πύργων και των σωστικών μέσων.

«Θα προκύψει μεγάλη αύξηση στο κόστος του ναυαγοσωστικού. Αν σκεφτείτε ότι το 2017 το ναυαγοσωστικό κόστισε στο δήμο Ρεθύμνου 190 χιλιάδες και την επόμενη χρονιά, που ίσχυσε το νέο προεδρικό διάταγμα με την αύξηση των απαιτήσεων για το έργο κόστισε 300 χιλιάδες ευρώ, τότε καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό», σχολίασε ο κ. Σπανουδάκης.

Σήμερα τα έσοδα από την διαχείριση του αιγιαλού για τον δήμο Ρεθύμνου ετησίως είναι 430-450 χιλιάδες ευρώ. Με την μείωση, όμως, των εσόδων από τη διαχείριση του αιγιαλού και την αύξηση της τιμής του ναυαγοσωστικού, τότε ο δήμος Ρεθύμνου εκτιμά πως το οικονομικό ζήτημα που θα δημιουργηθεί θα είναι αισθητό στα ταμεία του.

Τέλος, ο κ. Σπανουδάκης τόνισε πως είναι σημαντικό οι αποφάσεις να ληφθούν άμεσα, καθώς ήδη ο καιρός περνάει, βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν και υπάρχει για μία ακόμα φορά ο κίνδυνος να μην είναι οι διαδικασίες έτοιμες εγκαίρως.

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.