Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ  ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

Περάσαν πάνω από 15 χρόνια που στην περιοχή Φουτουλη στα όρια Παλουκιων και Κουλουρης κατασκευάστηκε το 2ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας .

Ένα σχολείο Διαμάντι που την πρώτη χρονιά μετά την κατασκευή του βρέθηκε μετά την συμμετοχή του  σε  Ευρωπαϊκό διαγωνισμό μέσα στα 30 Καλύτερα κατασκευαστικά ( Αρχιτεκτονικά – περιβαλλολογικα – και ενεργειακά ) στην Ευρώπη

Είναι για την Σαλαμίνα η πρώτη μέχρι σήμερα βράβευση σε Ευρωπαϊκό  διαγωνισμό .

Η  βράβευση έγινε από την ευρωπαϊκή επιτροπή με την αποστολή των  στοιχείων και σχεδίων από τον τότε Ο.Σ.Κ   και ΟΧΙ με αυτοψία … στον χώρο .

Το Πανέμορφο αυτό Γυμνάσιο δεν είχε να φοβηθεί τίποτα μια και δεν είχε κάτι να κρύψει … και δίκαια βραβεύτηκε ..

Αν όμως ο διαγωνισμός προέβλεπε ..αυτοψία και στην κοντινή περιοχή ;

Το ρεζίλι θα ήταν σίγουρο ….

Και αυτό γιατί το περιβάλλον που υπάρχει σε απόσταση αναπνοής από τότε μέχρι και σήμερα μόνο Ντροπή και ερωτηματικά προκαλούν .

Ερωτηματικά  γιατί η Αγάπη  για το περιβάλλον που οι πολίτικοι μας  το έχουν καραμέλα κανένας  τελικά δεν την εννοούσε.

Παρά τις παρεμβάσεις του τότε Τοπικού Συλλόγου που σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχει   …και έβαλαν φρένο για ένα διάστημα στην κατάσταση , με δικαστικές και προσωπικές πιέσεις …

Η ασέβεια αυτή στο περιβάλλον  που απέχει λίγα μέτρα από το Γυμνάσιο και  περνά  κακό μήνυμα  στα παιδιά μας ,δεν διδάσκει  τον σεβασμό και αγαπη για το  περιβάλλον και το μόνο που κάνει σε αυτήν την ηλικία που τα παιδιά πρέπει  να μάθουν είναι να ΄συνηθίζουν΄΄ως κάτι το φυσιολογικό  με αυτήν την κατάσταση .

Ντροπή για όλους μας , και μεγαλύτερη σε εκείνους που είχαν και έχουν και την ευθύνη όλα αυτά τα χρόνια … Αλλα και σε αυτούς που ΄΄μπορούν΄΄ να αλλάξουν την κατάσταση ..

Ένα Διαμάντι στον Βούρκο αυτό ήταν και είναι  δυστυχώς μέχρι και σήμερα  το 2ο Γυμνάσιο.

Φωτογραφικό υλικό θα στείλουμε στους αρμοδίους , της σημερινής Δημοτικής Αρχής ώστε να να …δούμε…  ΑΝ η σημερινή αρχή έχει επί της ουσίας και στην πράξη  περιβαντολλογική  Ευαισθησία ..

* Θα επανέλθουμε μια και τα προβλήματα στην περιοχή είναι πολλά και μεγάλα

Και αναφέρομαι στο Νταμάρι Προαραπη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.