Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γράφει ο Φίλιππος Καρακώστας

Ερωτήματα προκαλεί η ομολογουμένως δύσκολη  απόφαση  της Αντιπεριφεριάρχου κ. Βασω  Θεοδωρακοπουλου για το άνοιγμα η οχι των εμπορικών καταστημάτων στην Σαλαμίνα .

Μια και οι δυο πλευρές των εμπόρων είχαν οικονομικά  και κοινωνικά επιχειρήματα  κατά την άποψη μας

Η  Δημοκρατία έχει κάποιους θεμελιώδης ορούς .

Τώρα αν τηρήθηκαν αυτό θα το κρίνει ο κόσμος ..

 Προκύπτουν κάποια ερωτήματα το  αν η απόφαση    επηρεάζει τον υγιή ανταγωνισμό  ή  πάει…  περίπατο ;

Η απόφαση και τα ερωτήματα

1) Απαγόρευση  στο άνοιγμα των Κυριακών στα καταστήματα  στην Λ. Σαλαμινος και Ακτή Σαλαμινομάχων.

Ερώτημα  πόσα καταστήματα είναι σε παράλληλους και κάθετους δρόμους που ενώ απέχουν λίγα μέτρα από την Λ. Σαλαμίνος  δεν τους αφορά η απαγόρευση και θα είναι ανοικτά  ;

2) Απαγόρευση με κέντρο τον Αγ . Μηνά και ακτίνα 1 χιλιόμετρου.

Ερώτημα ποιος μπορεί να να πιστοποιήσει επακριβώς    την απόσταση ;

Και αυτό γιατί από εμπειρία μου μια και την απόσταση  κρίνεται ανάλογα τα συμφέροντα … Κάτι που η Αστυνομία δεν ξέρει συγκεκριμένα τα  όρια … Με τα γνωστά αποτελέσματα ..

3 ) Τα μεγάλα καταστήματα εκτός των απαγορευμένων περιοχών θα είναι ανοικτά .

Ερώτημα Πως μπορεί μια ατομική επιχείρηση να επιβιώσει με ανταγωνιστή μια  αλυσίδα μεγάλων  επιχειρήσεων   ;

4) Οι εργαζόμενοι θα εργάζονται και τις Κυριακές .

Ερώτημα . Κάποιοι μας λένε χρόνια τώρα για την διασφάλιση των παροχών και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων   τις Κυριακές .

Επιτρέψτε μας να έχουμε ενδοιασμούς για την τήρηση των δικαιωμάτων τους από όλους  ! Δυστυχώς  είναι μικρο σε ποσοστά αλλά υπαρκτό πρόβλημα.

Γνωρίζοντας το θέμα μια και  διατέλεσα Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σαλαμίνας   ..Είναι μια απόφαση που θα  μπερδέψει ακόμα περισσότερο  τα θέματα ..

Η στάση και θέση  των εμπορικών καταστημάτων μέσω του εκπροσώπου τους Εμπορικού Συλλόγου  είναι κατά των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές κάτι που δεν έλαβε υπόψη η Αντιπεριφέρεια . Όπως και η κάθετη θέση  του Εργατικού Κέντρου  …..

Ενώ υπέρ των ανοικτών καταστημάτων ήταν  ο Δήμος  Σαλαμίνας και  μικρή μερίδα εμπόρων.

Μια απόφαση πράγματι δύσκολη που δεν ήταν  δυνατόν να μην έχει χαμένους ,και χαμένοι…  είναι οι πολλοί , οι μικροί βιοπαλαιστές και οι εργαζόμενοι ..

Το μέλλον θα δείξει κατά πόσο η απόφαση ήταν η σωστή …

Σχόλια στό : “Ανοικτά και κλειστά καταστήματα τις Κυριακές στην Σαλαμίνα ..O Εμπορικός κόσμος κομμένος στα δυο .

 1. Προκαλεί απόρροια η ψήφος του 98% του εμπορικού συλλόγου σαλαμινος. Όταν τα μέλη που ψηφίζουν κλειστά τα παραθεριστικά μαγαζιά
  Την Κυριακή Εξασκούν το επάγγελμα: 1ον κρεοπωλείο αρτοποιοί ανθοπωλεία ψιλικά Καφετέρια ταβέρνα μεζεδοπωλείο Κ.α
  Που εκ του νομου οι ίδιοι έχουν δικαίωμα να είναι ανοικτά. Αλλά ψηφίζουν να είναι κλειστά τα παραθεριστικά μγζ για να βλέπουν τα παιδιά τους. Μόνο γέλωτα προκαλούν 2ον Μιλούν για αθέμιτο ανταγωνισμό όταν μγζ τύπου οπτικά είδη ένδυσης υπόδησης Ηλεκτρονικα Κ.α δεν υπάρχουν στα παραθεριστικά . Υπάρχουν όμως δυο είδη μγζ με το ίδιο αντικείμενο. Ξεχνούν όμως ότι τα παραθεριστικά αυτά μγζ έχουν μόνιμους κατοίκους 100-200-2000 και περιμένουν πως και πως τον παραθεριστή χειμώνα καλοκαίρι για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Ενώ αυτοί έχουν 60.000 και πάνω.
  3ον ισχυρίζεται η ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων
  Κλειστά την Κυριακή ταΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΑ μγζ για να ξεκουράζονται τα μέλη τους. Όταν τα παραθ. Μγζ έχουν 5-6 μέλη τους που εργάζονται πληρώνονται με περισοτερα χρήματα απο ότι λέει όνομα και ασφαλισμένοι . Ενώ το 95% των μελών της εργαζεται σε λεωφορεία πούλμαν φέρρυ ΜΠΩΤ καφετέριες ταβέρνες μεζεδοπωλεία Κ.α. Ας σκεφτούν ότι είτε το θέλουν είτε όχι ειμαστε παραθεριστικό και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΝΗΣΙ. με την μεγαλύτερη ιστορία .
  Επειδή κάποιοι θέτουν θέμα του εμπορικού συλλόγου ΕΡΜΗΣ τους ενημερώνω όπως το ανέφερα και στην κα αντιπεριφ/χη ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ λειτουργεία του λόγω θανάτου συνταξιοδότησης μελών του οπως και κλεισίματος μγζ . Ευχαριστώ πολύ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.