Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

..Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Με σημαντικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες, μπήκε η χρονιά αυτή, για τον γνωστό και καταξιωμένο συνθέτη μας τον Βαγγέλη Πιτσιλαδή. Που αρχίζει συνεργασία με μεγάλο Μουσικό Οίκο της Αμερικής για την εγγραφή αρχικά ενός συμφωνικού έργου.. Και ενός μουσικού κύκλου, με Ελληνικό στίχο, που θα ερμηνεύσει,γνωστή, ταλαντούχα τραγουδίστρια.
Πέρα βέβαια,από την μόνιμη συνεργασία του με την κρατική ορχήστρα της Ελβετίας. Για την οποία αναγκάζεται, για μεγάλα χρονικά διαστήματα να απουσιάζει.από την Ελλάδα.
…Ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, είναι και αυτός, από τους δημιουργούς εκείνους,που άφησαν έντονο και ανεξίτηλο το ίχνος τους πάνω στο τραγούδι μας. Με εκατοντάδες επιτυχίες, ανάμεσα στα 900 περίπου δίσκογραφημένα τραγούδια του. Ξεκίνησε κοντά στα τέλη της δεκαετίας του’60.. Επιβάλλοντας τον Ελληνικό στίχο, μέσα στην ξενομανία που υπήρχε τότε. Με τις επιτυχίες τότε των »Ολύμπιανς» του Τόνι Πινέλλι, και άλλων συγκροτημάτων της εποχής.Μα και με τον Σταμάτη Κόκοτα, στην περίοδο της κατακόρυφης ανόδου του που του έδωσε να πει τραγούδι με πιο Ρόκ, ήχο. Σαν και την τεράστια επιτυχία της εποχής, <<Στις 16 Μάη μήνα- μ’ένα αμάξι η Μαρίνα- πέρασε από μπροστά μου ειρωνικά..>>
Έδωσε τραγούδια στην Βίκη Μοσχολιού, και σε δεκάδες ακόμα σπουδαίους του τραγουδιού μας. Πρόκειται για έναν ευγενή και καλλιεργημένο άνθρωπο Σεμνό, ευαίσθητο και δημιουργικό Με ανεκτίμητη προσφορά στον πολιτισμό μας..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.