Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

Αν θέλουμε να απαλλάξουμε τον τόπο μας  από κακές νοοτροπίες και συνήθειες ο μοναδικός τρόπος είναι να  προχωρήσουμε σε συνεχή ενημέρωση και όχι περιστασιακές για το Θεαθήναι , στα σχολειά όλων των βαθμίδων  με θέματα που πάσχει σε ευαισθησία , και σωστής γνώσης η κοινωνία μας ..και όλοι ξέρουμε ποια είναι αυτά .

Η αληθινή αγάπη  για το περιβάλλον και την ζωή είναι απαραίτητη και θα διαμορφώσουν  οχι μόνο την συμπεριφορά αλλά και τον χαρακτήρα των σημερινών παιδιών και αυριανών πολιτών ..

Αυτό μπορούν να το πράξουν και να το οργανώσουν ο Δήμος μας και οι αρμόδιοι σε συνεργασία με την Ένωση και συλλόγους γονέων και δασκάλων – καθηγητών .

Είμαι σίγουρος πως τα καλά  αποτέλεσμα μπορεί να τα δούμε μεν μετά απο κάποια χρόνια αλλά αξίζει τον κόπο…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Μάθημα Φιλοζωίας Σε Μαθητές

Μάθημα φιλοζωίας σε μαθητές του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας από το «Διασώζω»
Στο  πλαίσιο  του  μαθήματος  της  Γλώσσας  και  με  αφορμή  την  4η ενότητα  «Τα ζώα  που  ζουν  κοντά  μας», οι  μαθητές  της  Ε΄ τάξης  του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας είχαν  την  ευκαιρία  να  ενημερωθούν πώς να συμβιώνουν αρμονικά με τα ζώα γύρω τους από την πρόεδρο και αντιπρόεδρο  του  Φιλοζωικού  και  Πολιτιστικού  Σωματείου  «Διασώζω».
Η  κ. Κατερίνα  Γκανάτσιου  και  η  κ. Ερμιόνη  Γιαννακού  έπειτα  από  πρόσκληση  επισκέφθηκαν  το  14ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας και  ενημέρωσαν  τους  μαθητές  για  τις  ανάγκες  των  ζώων, για  τις  υποχρεώσεις  του ανθρώπου  απέναντι  στα   κατοικίδια  και  τ’ αδέσποτα  ζώα. Οι  μαθητές  παρακολούθησαν  με  ενδιαφέρον  την  παρουσίαση  που  προβλήθηκε, διατύπωσαν  απορίες  και  αναφέρθηκαν  σε  εμπειρίες  τους.
Το Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο «Διασώζω» αναφέρει σχετικά: «Η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ευζωία των ζώων είναι πολύ σημαντική και κυρίως όταν αφορά τα παιδιά που είναι το μέλλον μας και η ελπίδα μας. Έτσι λοιπόν επισκεφτήκαμε το 14ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας στο πλαίσιο των δράσεών μας και είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε αλλά και να συνομιλήσουμε με τους μαθητές της Ε’ τάξης σχετικά με τους νόμους και τη σωστή συμβίωση με τα ζώα, αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα. Οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό είναι ελπιδοφόρο και αισιόδοξο μήνυμα. Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς του 14ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας για αυτή τους την πρωτοβουλία και ελπίζουμε το παράδειγμά τους αυτό να το ακολουθήσουν κι άλλοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.