Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Κάτι  για να είμαστε μέσα στο πνεύμα των ημερών και  για  όσους κάνει εντύπωση η …  «απονομή χάριτος» στις γαλοπούλες που δίνει κάθε χρόνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Να λοιπόν η ιστορία :

Στις ΗΠΑ η ημέρα των Ευχαριστιών  εορτάζεται κάθε χρόνο την τέταρτη Πέμπτη κάθε Νοεμβρίου (μεταξύ 22 και 28 του μηνός).

Ο εορτασμός γίνεται  για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη κάθε οικογένειας  προς τον Δημιουργό για τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν με το τέλος της σοδειάς.

Η γιορτή  αποκαλείται και «Ημέρα της Γαλοπούλας» γιατί σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου που κρατά ως την Πρωτοχρονιά.

 

Υ.Γ. : Μία άλλη , πιο «ρομαντική» εκδοχή (βάσιμη όμως αφού όποιον Αμερικάνο να ρωτήσεις , αυτήν θα επικαλεστεί)  λέει ότι οι πρώτοι άποικοι έφτασαν στο χείλος της  εξόντωσης από την βαρυχειμωνιά  που έπεσε εκείνον τον καιρό καταστρέφοντας την πρωτόγονη σοδειά τους και επιφέροντας μεγάλη πείνα στους λιγοστούς  αποίκους.. Η ίδια όμως βαρυχειμωνιά τους έσωσε, αφού οι αποδημητικοί αγριόγαλοι (άγριες γαλοπούλες) περνώντας  από την αποικία, εξαντλημένοι και  παγωμένοι , έπεφταν στο έδαφος και οι άποικοι τις κατανάλωσαν ως τροφή. Έτσι σώθηκαν από την πείνα και σε ανάμνηση του γεγονότος αυτού, γιορτάζουν και ευχαριστούν τον Θεό για την τύχη τους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΙΛΗΜΑΝΤΖΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.