Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Γράφει ο Πάνος Καλουδάς..
…Η τραγωδία σε δύο πράξεις..Ο ανθρώπινος πόνος,από τις δύο πλευρές του »γηπέδου».Κάπου εκεί, στα τέρματα της αντοχής.
Εκεί που οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο,(διάβαζε κυβερνώντες) κλωτσάνε προς τα εκεί, στις άκρες, τις ευθύνες τους απέναντι στους ανθρώπους αυτούς Σαν και την Άσπα μας Που αποτελεί την μία πλευρά του δράματος.
Και την μανούλα της που σέρνει τον βαρύ σταυρό της. Το καρότσι του μαρτυρίου, στην άλλη πλευρά του δράματος Και οι δύο τους είναι ηρωίδες
Από μια διαφορετική πλευρά η κάθε μία.Φορτωμένες με έναν διαφορετικό πόνο. Που όμως είναι τόσο αλληλένδετος
Αυτά θα δούμε σύντομα, στην ΕΡΤ2 Στην Δημόσια Τηλεόραση
Στο ντοκιμαντέρ,της Τζούλιας Σπυροπούλου που αφορά αυτή την τόσο ανθρώπινη τραγωδία.. Αυτό το συνεχές μαρτύριο της 22χρονης Άσπας..
Που έξι χρόνια τώρα, δεν έχει καταφέρει να συγκινήσει κανέναν πολιτικό αυτής της χώρας .Που όλοι »περνάνε».από δίπλα, σφυρώντας αδιάφορα..
Αντίθετα όμως έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Στις 18 Νοέμβρη στις 11.00 το βράδυ θα προβληθεί το πολύ ενδιαφέρον αυτό ντοκιμαντέρ που διαρκεί 50 λεπτά. Και περιγράφει το δράμα ενός κοριτσιού που πυροβολήθηκε από τον ίδιο του τον πατέρα
Για λόγους που σε τίποτα δεν έφταιξε το δεκαεπτάχρονο τότε αγγελούδι.
Που μετά από αυτή την φοβερή απόπειρα δολοφονίας κατάφερε να ζήσει.. Μέσα στην τραγικότητα που η μοίρα του όρισε. Και πια να παλεύει να επιβιώσει, με 99% αναπηρία, αναζητώντας θέση μέσα στη ζωή.
…Η μεσαίου μήκους αυτή ταινία το »Yubi» που έχει ήδη αποσπάσει βραβεία προβάλλεται σε Α’ προβολή στο πανελλήνιο. Ώστε όλοι να μπορέσουν να δούνε το δράμα που περνάει το κορίτσι.. Και τον συνεχή αγώνα της μητέρας,της Σπυριδούλας, ώστε να μπορέσει να δώσει την αυτονόητη ανάσα ζωής στο μονάκριβο παιδί της.
…Να συγχαρώ τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ για την πρωτοβουλία. Και να της επισημάνω πως αυτό που ενέκρινε η προηγούμενη, διοίκηση, μια εορτή χαράς και ανακούφισης, την περίοδο των εορτών, για την Άσπα μας, να μην την αναβάλει. Και πολύ περισσότερο να μην την ματαιώσει.
Στις 18 του μήνα λοιπόν, όλη η Ελλάδα »καρφωμένη» στην Ασπούλα μας.
Ας αφήσουμε για λίγο τις τηλεοπτικές ανοησίες που μόνο αποβλακώνουν κι ας δώσουμε εκείνη την ημέρα τον λόγο στην Άσπα. Είναι παιδί δικό μας.
Είναι παιδί όλων μας Ας αφουγκραστούμε για λίγο το δράμα του.
Και με ένα μας χαμόγελο, ας του ανακουφίσουμε τον πόνο..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.