Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Νομίζω πως αν με ρωτούσες παλιότερα πιο είναι το αγαπημένο μου φαγητό με βάση το μοσχάρι, θα σου έλεγα το κοκκινιστό. Γιατί είναι νόστιμο, μαμαδίστικο και ας μη γελιόμαστε κορίτσια μου, είναι και πολύ εύκολο. Μετά όμως το πήρα απόφαση και είπα ότι ήρθε η στιγμή να δοκιμάσω και άλλες συνταγές με μοσχάρι.

Με ξέρεις καλά και όπως ήδη κατάλαβες, το πα και το έκανα! Επίσης, φρόντισα οι συνταγές που θα δοκιμάσω να κάνω να είναι εύκολες αλλά και ταυτόχρονα εντυπωσιακές. Έτσι, σήμερα, σου παρουσιάζω τα πιο εύκολα φαγητά με μοσχάρι που θα λατρέψεις! Πάμε να τα δούμε!

Εύκολες συνταγές με μοσχαράκι

 

Μοσχαρίσια μπριζόλα με μανιτάρια και μπύρα

μοσχάρι με μανιτάρια και μπύρα

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250γρ. μανιτάρια
  • μισή κούπα μπύρα
  • 4 κ.σ κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλε το βούτυρο να κάψει και έπειτα βάλε τις μπριζόλες. Αφού πάρουν χρώμα από την μία πλευρά, γύρισε τες να πάρουν χρώμα και από την άλλη. Ρίξε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφού έχει πάρει ένα ελαφρύ χρώμα και η άλλη πλευρά, ρίξε και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Άφησε τα για λίγα λεπτά να μαγειρευτούν και έπειτα σε ένα πιάτο βγάλε τις μπριζόλες και τα κρεμμυδάκια και άσε στο τηγάνι τα μανιτάρια για να πιουν τα υγρά τους.

Σβήσε τα μανιτάρια με την μπύρα, ρίξε αλάτι και πιπέρι, χαμήλωσε την φωτιά και κλείσε τα μανιτάρια με ένα καπάκι. Μόλις σωθούν τα υγρά, ρίξε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε. Πρόσθεσε και τις μπριζόλες από πάνω και έτοιμες! Συνόδευσε τις μπριζόλες με μπύρα και μανιτάρια με πατάτες τηγανητές – ή πατάτες τηγανητές στον φούρνο.

Μοσχαράκι νουά με δαμάσκηνα, βερίκοκα και κάστανα

μοσχαράκι με δαμάσκηνα, ediva.gr

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 2 κιλά ρολό νουά (έτσι θα το ζητήσεις και από το κρεοπωλείο)
  • 1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 10 δαμάσκηνα ξερά
  • 10 βερίκοκα ξερά
  • 10 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1 καρότο
  • 1φλ. βούτυρο
  • αλάτι & πιπέρι
  • 2κ.σ κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Μη βλέπεις τα υλικά έτσι πολλά και σοκάρεσαι, όλα καλά. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σόταρε το ρολό νουά με το βούτυρο. Αφού το σοτάρεις, βάλε το κρέας σε μία γάστρα και πρόσθεσε το κρεμμύδι έτσι ολόκληρο- και καθαρισμένο-, τα φύλλα δάφνης, το καρότο, το σέλινο αλάτι και πιπέρι. Ρίξε νερό όσο να καλυφθεί το κρέας, κλείσε την γάστρα και ψήσε το μοσχάρι σου στους 200 βαθμούς, μέχρι να γίνει και να ψηθεί το κρέας.

Αφού ψηθεί, άνοιξε την γάστρα, πάρε τα λαχανικά και με λίγο ζουμάκι πολτοποίησε τα στο μπλέντερ. Τέλος σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάλε το ψημένο νουά, το ζουμί από τα λαχανικά το κορν φλάουρ, τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τα κάστανα και βράσε τα για 15-20 λεπτά. Βγάλε το κρέας από την κατσαρόλα, βγάλε τον σπάγκο και κόψε σε φέτες. Σέρβιρε το με ρύζι ή πατάτες στο φούρνο!

Μοσχάρι με σάλτσα μουστάρδας

μοσχαράκι με σάλτσα μουστάρδας

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κιλό μοσχάρι (κατά προτίμηση ποντίκι)
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μπουκάλι λευκό κρασί (κατά προτίμηση Μοσχοφίλερο)
  • 2 κ.σ μουστάρδας
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 συσκευασία πομοντόρια (μακρόστενα ντοματάκια)
  • αλάτι & πιπέρι
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό, 1 κλαδί θυμάρι, 1 δαφνόφυλλο

Εκτέλεση:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξε το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίξε σιγά σιγά και σε κομμάτια το κρέας να σοταριστεί και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Όσο σοτάρεις τα κομμάτια του κρέατος, αυτά που βγάζεις κράτα τα σκεπασμένα. Αφού σοτάρεις όλα τα κομμάτια, ρίξε τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φετούλες μέχρι να γυαλίσουν. Ρίξε το κρασί και με μια σπάτουλα ανακάτεψε/τρίψε τον πάτο της κατσαρόλας για να πάρεις όλες τις γεύσεις. Αφού βράσει το κρασί, χαμήλωσε την φωτιά και περίμενε μέχρι να μειωθεί στα μισά το ζουμί από το κρασί.

Πρόσθεσε την μουστάρδα και ανακάτεψε με ένα σύρμα. Έπειτα πρόσθεσε τα σκόρδα κομμένα στη μέση και τα πομοντόρια. Δέσε τα μυρωδικά μαζί με σπάγκο και ρίξτα στην κατσαρόλα. Τέλος, ρίξε το σοταρισμένο κρέας, μαζί με όλα τα ζουμιά που έχει αφήσει. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και σκέπασε την κατσαρόλα. Άφησε το φαγητό να σιγοβράζει για 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Αφαίρεσε τα μυρωδικά, βγάλε το κρέας στην άκρη και άσε την σάλτσα να σιγοβράζει για ένα 10λεπτο ακόμα, μέχρι να πυκνώσει λίγο. Μόλις δέσει η σάλτσα, ρίξε πίσω το κρέας. Μπορείς να το σερβίρεις με ρύζι, πατάτες, μακαρόνια ή και απλά σαλάτα!

 

Μοσχαράκι αλά Ραγού

μοσχαράκι ραγού

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1/2 κιλό μοσχάρι
  • 2 πανσέτες χοιρινές
  • 1 ποτήρι κρασί μαυροδάφνη
  • 2 κουταλιές κρέμα βαλσάμικο
  • 2 καρότα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εύκολη, απαιτεί όμως χρόνο και για αυτό την άφησα και για το τέλος. Βάλε το κρέας να μαριναριστείς για 24 ώρες σε μαρινάρα με λάδι, κρεμμύδι, σκόρδο και βαλσάμικο. Μετά τις 24 ώρες ρίξε το κρέας σε κατσαρόλα και άστο να μαγειρευτεί για 15 λεπτά. Ρίξε τη μαυροδάφνη, την ντομάτα τριμμένη και τον πελτέ. Παράλληλα, άνοιξε τον φούρνο να προθερμαίνεται στους 200.

Ρίξε το φαγητό σε μια γάστρα και ψήστο στους 80 βαθμούς για περίπου 10 ώρες (μπορεί και λιγότερο ανάλογα με την ένταση του φούρνου). Μια καλή λύση θα ήταν να το βάλεις από το προηγούμενο βράδυ έτσι ώστε το πρωί που θα σηκωθείς να προσθέσεις τα καρότα, αλάτι και πιπέρι και να το αφήσεις να ψηθεί άλλες 2-3 ωρίτσες.  Αφού ψηθεί μπορείς να το σερβίρεις με παπαρδέλες και μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα!

ΠΗΓΗ https://www.ediva.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.