Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Ομιλία του Θεοδ. Τάσιου

Το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019 ολοκληρώθηκε το 46ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, που φιλοξενήθηκε από την Πέμπτη, με μεγάλη επιτυχία, στην Κόρινθο.

Κατά την διάρκεια των εργασιών τις δύο πρώτες ημέρες περισσότεροι από 500 σύνεδροι παρακολούθησαν παρεμβάσεις και ομιλίες που αφορούσαν μία από τις πιο σημαντικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η παρουσία στο Συνέδριο του καθηγητή και φιλοσόφου Θεοδόση Τάσιου, ο οποίος επικεντρώθηκε στην γλωσσική ιδιαιτερότητα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας:

«Οι σχέσεις του Βυζαντίου με τις συνορεύουσες χώρες, τις μειονότητες και τις εθνότητες της Αυτοκρατορίας δημιουργούσε ιδιαίτερες μεταφραστικές ανάγκες. Στην Αυτοκρατορία μιλούσαν 22 γλώσσες: περσικά, συριακά, ιταλικά, τουρκικά, αρμενικά. Γι’ αυτό το Βυζάντιο είχε δημιουργήσει μεγάλης έκτασης μεταφραστική υπηρεσία…».

 

Ο καθηγητής σημείωσε ακόμα πως για όλον τον υπόλοιπο κόσμο το Βυζάντιο ήταν μια ελληνική αυτοκρατορία και πως ο όρος Βυζάντιο είναι μεταγενέστερος

ΠΗΓΗ http://www.arxeion-politismou.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.