Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΚΙΛΗΜΑΝΤΖΟΣ

Συνεχίστηκαν και σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου οι εργασίες – δράσεις των εκδηλώσεων «ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ, ΑΘΛΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΑΙ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΡΑΣΗ» , για τα άτομα με Διαβήτη .

Σήμερα οι εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν στο νέο Δημοτικό σχολείο Παλουκίων και σκοπό είχε  την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  στο σχετικό θέμα.

Κανονικά έτσι θα έπρεπε να αρχίσει το κείμενο για παραπάνω τις δράσεις .

Όμως…. Είτε επειδή η κατσίκα του γείτονα δεν μας αρέσει , είτε γιατί κολλάμε σε τύπους και γραφειοκρατικές περικοκλάδες, η εκδήλωση δεν  έγινε στο Δημοτικό σχολείο Παλουκίων…

Ο λόγος  συνηθισμένος στα Ελληνικά πράγματα ! …. Καταγγελία!  Δεν έχει σημασία από ποιόν, άλλως τε δεν αξίζει καν αναφορά του ονόματος. Καταγγελία   ότι δεν υπήρχε άδεια από το Υπ. Παιδείας  για την παρουσία της εκδήλωσης. Εκδήλωσης για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών  πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τα θέματα διαβήτη που σαφώς και μπορούν να προκύψουν σε κάθε οικογένεια.

Δεν κάνουνε εμπόριο ναρκωτικών οι άνθρωποι !  Καλό θέλουν να κάνουν. Για τα παιδιά και τις οικογένειες  που αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα και σαφώς πρέπει να βασίζονται και στην γνώση που έχει ο δάσκαλος και η δασκάλα για να αντιμετωπίσει κάποιες έκτακτες καταστάσεις που μπορούν να σώσουν ζωές!

Ας είναι !

Προ του αδιεξόδου, ανέλαβε ο Δήμος να πάρει στους ώμους του την εκδήλωση!

Οι κ.κ. Διολέτης και Καπαραλιώτης , και βέβαια ο δήμαρχος , είναι αυτοί που πιστώνονται την συνέχιση της εκδήλωσης , παραχωρώντας την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την τελευταία στιγμή, οι υπηρεσίες του Δήμου τρέχανε για μικροφωνικές για προτζέκτορα κλπ. Μπράβο σε όλους !

Το μπέρδεμα της τελευταίας στιγμής είχε και το αρνητικό αποτέλεσμα της μειωμένης προσέλευσης των εκπαιδευτικών, που μέχρι το τέλος πίστευαν ότι θα πάνε στο Δημοτικό των Παλουκίων  για την εκδήλωση….

Μετά από όλα αυτά ,  απλά παραθέτουμε το πρόγραμμα των ομιλιών και μακάρι οι όποιοι συμπολίτες μας να βλέπουν τέτοιες προσπάθειες με πιο ανοιχτό μυαλό.

Την εκδήλωση παρουσίασε η εκπαιδευτικός κα Αγγελική Ραπατζίκου και στην συνέχεια  μίλησαν ο παιδίατρος Ανδρέας Βιλλιώτης , για τον νεανικό διαβήτη,  η διαιτολόγος-διατροφολόγος (και πρόεδρος του συλλόγου  «Γλυκιά Ζωή με δράση» ) κα Μαριέττα Μιχαήλ για την διατροφή του Διαβήτη.

Μετά σύντομο διάλειμμα τον λόγο πήρε ο εκπρόσωπος  της εταιρείας Medtronic κος Ανδρέας Κάλλης με θέμα , η αντλία έκχυσης ινσουλίνης και τέλος τις ομιλίες έκλεισε η κα Αγορίτσα Κουλούρη  (προϊσταμένη  του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας) με θέμα ,  Οι Σχολικοί νοσηλευτές – απαραίτητοι σύμμαχοι της υγείας σε μαθητές μα Σακχαρώδη Διαβήτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.