Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς.
…Κάθε που κοιτάζω έργο της Σοφίας..Της χαρισματικής αυτής καλλιτέχνιδας, νοιώθω τους μέσα μου παλμούς, να αυξάνονται.
Και μια πληθώρα συναισθημάτων να με κατακλύζουν. Μαγεμένα από την εκφραστική και την τεχνική τελειότητα που σφραγίζουν το κάθε της έργο.. Σίγουρα είναι μια από τις σημαντικότερες εικαστικούς της γενιάς της.. 
Με πολλαπλά χαρίσματα. Αυτό της το επεσήμανε και ο φιλότεχνος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος που επισκέπτεται, όποτε του το επιτρέπει ο χρόνος τις εκθέσεις της.
…Η Σοφία είναι μοναδική σε όλα τα είδη της εικαστικής τέχνης..
Από ακριλικά,λάδι,κάρβουνο μέχρι Αγιογραφίες.Τις οποίες έχει την ευλογιά και την τιμή να υπάρχουν σε πολύ ιδιαίτερους χώρους..Όπως στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στη ιστορική Αγία Αικατερίνη και άλλου. Περιζήτητες σε διεθνείς εκθέσεις, είναι και οι γελοιογραφίες της..Από τις οποίες έχει αποσπάσει, αρκετά βραβεία και επαίνους, Ενώ έχουν δημοσιευτεί και στα μεγαλύτερα έντυπα, των χωρών που φιλοξενούν εκθέσεις της.
…Εκεί που επίσης αφήνει άφωνο το κοινό της είναι και τα έργα της τα πυρογραφικά.. Μια πολύ δύσκολη τεχνική, που γίνεται με την έγκαυση ξύλου με πυρωμένη ακίδα.. Όπου στο παραμικρό λάθος, δεν υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης όπως γίνεται με το λάδι και τις άλλες τεχνικές. Κατά τα άλλα, η Σοφία Μητράκη, η φίλη μου η Σοφία,είναι ένας πολύ απλός, δοτικός και ευγενής άνθρωπος.. Με μια σπάνια καλλιέργεια και ένα ήθος δυσεύρετο στους καιρούς μας. Όταν δεν ζωγραφίζει, διαβάζει..Κι όταν δεν διαβάζει, ούτε ζωγραφίζει, φροντίζει τα αδέσποτα όλης της περιοχής της.. Της Γλυφάδας που μένει.. Πρόκειται για έναν πραγματικά υπέροχο άνθρωπο. Με καταγωγή, από αρχοντική οικογένεια των Χανίων.. Από την μεγάλη οικογένεια των Αρχοντάκηδων..Στενών συγγενών με την οικογένεια Μητσοτάκη.
Και κόρη του γνωστού εμιγκρέ Αγωνιστή Μητράκη.
…Στην Κρήτη την φέρνει σύντομα, με εκθέσεις που της διοργανώνει εκεί, η πολύ δραστήρια και άξια παραγωγός πολιτιστικών εκδηλώσεων, η κ. Βούλα Τρίκα.. Η οποία ζει και δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο της Κρήτης.
…Στην πρώτη φωτογραφία, μιλώντας εγώ για την φίλη μου την Σοφία και το έργο της,σε πολυπληθές κοινό.. Σε εκδήλωση Κρητικών προς τιμή της.
…Στην δεύτερη,σε διεθνή biennale πλάι σε ένα έργο της πυρογραφικό. Όπου η Σοφία,κατέκτησε εκτός από το βραβείο..Και ευνοϊκότατες κριτικές..
…Στην τρίτη φωτογραφία, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, από επίσκεψή του σε έκθεσή της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.