Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…Νοέμβρης.. Ο μήνας που εορτάζεται το Πολυτεχνείο..

Όπως δυστυχώς το εορτάζουμε..Ακουμπισμένο, πάνω στις λογής σκοπιμότητες των πολιτικών.. Που από το δικό του πρίσμα και τα δικά του συμφέροντα το »τιμάει» καθένας τους.
….Αφήνοντας και την αλητεία των περιθωριακών να το αμαυρίζει πιότερο.
….Σαράντα ένα χρόνια περάσανε από τότε.!!!!!!! Και τι κρίμα…
….Τίποτα δεν έμεινε για να το κάνουμε τιμή. Για να το πούμε υπερηφάνεια. Το κατάντησαν κι αυτό, σαν και τα μούτρα τους
Κρίμα για κείνα όλα τα όνειρα. Για τον ενθουσιασμό και τις μεταξωτές ελπίδες. Κρίμα για τον αγώνα πού κάναμε με τόσα ιδανικά, μέσα στην ψυχή. Πού δεκαοχτάχρονα, εικοσάχρονα παιδιά, σκαρφαλωμένα στα κάγκελα, φωνάζαμε »Κάτω η Χούντα» –» Ψωμί Παιδεία Ελευθερία» –»Θέλουμε Δημοκρατία»–»Έξω οι προδότες απ’ τη χώρα».
Και πιστεύαμε σε επίγειους δημοκρατικούς παραδείσους…
Πού να το φανταστούμε πώς εκείνος ο έντιμος και γεμάτος πάθος αγώνας μας, θά γεννούσε Τσοχατζοπουλαίους, Σμπώκους, Λαλιώτηδες, Δαμανάκηδες, Γιωργάκηδες κι ‘όλο αυτό το συνοθύλευμα πού έφερε τη χώρα εδώ που την έφερε Πού να το φανταζόμασταν, πώς σαράντα χρόνια μετά, εκείνα μας τα συνθήματα, θα εξακολουθούσαν να είναι επίκαιρα. Αναζητώντας και πάλι, την δυσεύρετη κοινωνική πολιτική Την ισότητα και την δικαίωση. Αναζητώντας ξανά παιδεία, ελευθερία και ψωμί.
Πώς αυτό το τελευταίο, κάποιοι συνάνθρωποι μας, θα το αναζητούσαν και μέσα στα σκουπίδια ακόμα. Αποκαμωμένοι από την πολιτική αθλιότητα του τόσο βάναυσα ταλανίζει τον τόπο Φέρνοντας τον λαό σε τέτοια απόγνωση
Κάθε Νοέμβρη ντρέπομαι και περισσότερο..
Μα πια είναι αργά…Ο χρόνος πίσω δεν επιστρέφει…
…Στην φωτογραφία, δεκαοχτάχρονος,πάνω στα κάγκελα, με δυο συντρόφους μου, από τον τότε ηρωικό »Ρήγα Φεραίο » Τον Κωνσταντίνο και την Αργυρώ Φυσικά κι άλλους συντρόφους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.