Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ
Πέρσι είχαμε πάνω από τριάντα νεκρές θαλάσσιες χελώνες στο νησί ….
Καμιά υπηρεσία δεν ενδιαφέρθηκε να δει … πως βρήκαν τον θάνατο ..μια και σχεδόν όλες  είχαν θανατηφόρα κτυπήματα ….
…Απαράδεκτο ..
Δείγμα και αυτό της κοινωνίας που ζούμε …. και αυτών που για τα συμφέροντα τους σκοτώνουν τα δύστυχα ζώα αλλά και των Άρχων ..
Δημήτρης Καλογήρου

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ, ΑΛΛΗΣ ΜΙΑΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ» CARETTA-CARETTA ‘
Άλλη μία θαλάσσια χελώνα του είδους Caretta-Caretta, βρέθηκε σήμερα το πρωΐ άψυχη στην ακτή της παραλίας των Κανακίων Σαλαμίνας.
Το θέαμα λυπηρό και θλιβερό. Τόσο για το άτυχο αυτό ζώο, όσο και την ζημιά που προκλήθηκε στη θαλάσσια πανίδα και γενικότερα στο Περιβάλλον.
Το είδος αυτό της θαλάσσιας χελώνας, θεωρείται επαπειλούμενο είδος και γι’ αυτό επιβάλλεται η, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη φροντίδα και προστασία του.
Δυστυχώς όμως, οι νεκρές χελώνες αυτού του είδους όλο και αυξάνονται, και οι ανησυχίες μας να γίνονται ακόμα μαγαλύτερες.
Οι ανησυχίες μας γίνονται ακόμα γεγαλύτερες, από το γεγονός ότι, πολλοί απ’ αυτούς τους θανάτους δεν οφείλονται σε μοιραία συμβάντα όπως, κτυπήματα από προπέλες πλοίων, κατάποση αγκιστριών, κατανάλωση πλαστικών αντικειμένων κ.λ.π, αλλά και από ανθρώπινες εγκληματικές ενέργειες.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, όπου αυτές ανευρίσκονται με σοβαρά τραύματα, ζωντανές ή θανατωμένες.
Το όμορφο και άκακο αυτό θαλάσσιο ζώο, όπως προαναφέρεται, θεωρείται είδος προς εξαφάνιση και γι’ αυτό
επιβάλλεται η λήψη περισσότερων και αποτελεσματικότερων μέτρων.
Η Πολιτεία, οι Φορείς, οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και όλοι οι πολίτες, πρέπει να συμβάλλουμε για τη σωτηρία της, αλλά και γενικότερα για την προστασία της Φύσης και του Περιβάλλοντος.

 

ΠΗΓΗ fb

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.