Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Η βιομηχανία αιολικής ενέργειας του Καναδά αύξησε την εγκατεστημένη ισχύ της το 2018, και εδραιώθηκε ως η πηγή νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με το χαμηλότερο κόστος. Τα έργα που ανατέθηκαν πρόσφατα έφεραν την συνολική εθνική δυναμικότητα αιολικής ενέργειας κοντά στα 13.000 μεγαβάτ, και επιβεβαίωσαν την ικανότητα της αιολικής βιομηχανίας να συνεχίσει να προσφέρει χαμηλές τιμές.
Τα έξι έργα αιολικής ενέργειας που τέθηκαν σε λειτουργία το 2018 προσέθεσαν 566 μεγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος στο δίκτυο της χώρας, φέρνοντας το μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης στο 20% ετησίως από το 2008.
Στις επαρχίες του Σασκάτσουαν και της Αλμπέρτα, η μέση τιμή προσφοράς ήταν στα 42 και 39 δολάρια ανά μεγαβατώρα αντίστοιχα, πλησιάζοντας το χαμηλό ρεκόρ των 37 δολαρίων που καταγράφηκε στην Αλμπέρτα στα τέλη του 2017.
Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς αιολικής ενέργειας στον Καναδά είναι τώρα 12.816 μεγαβάτ, αρκετή για να καλύψει τις ανάγκες περίπου 3,3 εκατομμυρίων σπιτιών. Η παραγωγή αιολικής ενέργειας καλύπτει περίπου το 6% της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας του Καναδά, ο οποίος είναι πλέον ο ένατος μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας στον κόσμο. Η κυρίαρχη πηγή ανανεώσιμης ενέργειας στη χώρα παραμένει η υδροηλεκτρική.
Στην τελευταία της έκθεση ενεργειακής προσφοράς και ζήτησης, η Εθνική Επιτροπή Ενέργειας της χώρας αναφέρει ότι η αιολική ενέργεια προβλέπεται να προσθέτει περίπου 510 μεγαβάτ ετήσιας δυναμικότητας, που αντιστοιχεί στο 27% της νέας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που θα απαιτήσει ο Καναδάς από το 2017 έως το 2040. Ωστόσο, η βιομηχανία έχει σαφή ικανότητα να ξεπεράσει αυτήν την προοπτική, δεδομένου ότι η ετήσια αύξηση της παραγωγικής ικανότητας είναι κατά μέσο όρο 1.000 μεγαβάτ την τελευταία δεκαετία, με το κόστος να πέφτει σταθερά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.