Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την τελευταία Κυριακή του Σεπτέμβρη διεξήχθη στο ιστορικό νησί της Σαλαμίνας η μεγαλύτερη τιμητική εορτή με θέμα την ένδοξη Nαυμαχία. Ο Δήμαρχος Γεώργιος Παναγοπούλος, μετά από μια σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο της διοργάνωσης των ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ 2019, της μεγαλύτερης γιορτής του νησιού, διεξήγαγε ως τελετή λήξης την αναπαράσταση της ναυμαχίας βάζοντας τη δική του σφραγίδα στην επέτειο ενός τέτοιου ιστορικού γεγονότος που έχει καταγραφεί ως ένα από τα σημαντικότερα της ελληνικής, αρχαίας αλλά και παγκόσμιας Ιστορίας.

Το Πολεμικό Ναυτικό τίμησε την ιστορικής σημασίας ναυμαχία με την παρουσία του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Σ. Πετράκη ΠΝ, της Τριήρους «Ολυμπιάς» και αγήματός του.

Η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO& Ιδρύτρια-Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη έδωσε το παρόν με μια άκρως συγκινητική ομιλία ωδή στην ιστορία και τον πολιτισμό τονίζοντας τη σημαντικότητα της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στη θεμελίωση του Δυτικού πολιτισμού και την υπερηφάνεια, αγάπη και έμπνευση που θα πρέπει να αποπνέει ο τόπος της Σαλαμίνας προς όλους.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά την κυρία Βαρδινογιάννη και της απένειμε την αρχαία τριήρη ως αναμνηστικό καθώς και άλλα συμβολικά δώρα.

Πλήθος επίσημοι, εκπρόσωποι της Πολιτείας, των αρχών καθώς και των γραμμάτων και των τεχνών παρέστησαν. Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Θεοδωρικάκος, τον οποίο ο Δήμαρχος ευχαρίστησε για την εν γένει στήριξη του στο νησί της Σαλαμίνας, η Γεν. Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής κα. Χριστιάννα Καλογήρου ως εκπρόσωπος του κου. Πρωθυπουργού, ο Βουλευτής Β’ Πειραιως Δ. Μαρκόπουλος ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Β Πειραιώς και τ. Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ι. Τραγάκης, ο Γεν. Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτάς, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και περιφερειακός σύμβουλος κ. Π. Χατζηπέρος, εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ. Συνταγματάρχης Π. Γκουτσίδης, εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γ.Ε.Α. Αντισμήναρχος Ι. Μπέλσης, εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Ταξίαρχος Π. Γεωργόπουλος, εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Δ. Κούβαρης, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Περιφέρειας Αττικής Ταξίαρχος Ι. Σταμούλης, εκπρόσωπος ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Μαρωνίτης κ.ά.

Τα δρώμενα κορυφώθηκαν με ομιλία της καθηγήτριας Θεατρικών Σπουδών κας. Βαρβάρας Γεωργοπούλου συνοδεία αποσπάσματος Αισχύλου σε απαγγελία ηθοποιών ενώ παράλληλα διεξήχθη αναπαράσταση της ναυμαχίας στο ιστορικό λιμάνι με ρίψη εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων. Η λαμπρή βραδιά έκλεισε με μουσικό αφιέρωμα.

Εκ του Γραφείου Τύπου«

Με εκτίμηση,

————————————–

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.