Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

… Δήμος Τρικκαίων ή Τρικάλων, όπως οι περισσότεροι   τον ξέρουμε … Ένας Δήμος που ξεχωρίζει από άλλους Δήμους μιας και η τεχνολογία, η οργάνωση, η θέληση για να πάνε σε άλλο επίπεδο την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κάτοικων  αλλά και των  επισκεπτών έχει γίνει πράξη….

… Ο Δήμος ,ακόμα και στην λαϊκή αγορά του , απαιτεί  την εφαρμογή των προϋποθέσεων εμπορίας των λαϊκών αγορών  και  παίρνει πρωτοβουλίες …με θετικά αποτελέσματα..

…. Ένας Δήμος που είναι πρότυπο οργάνωσης  ..

… Εδώω στο νησί μας.. την ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΜΑΣ !!!

… Χθες Πέμπτη  πήγα  στην λαϊκή και αντίκρισα το γνωστό ..απαράδεκτο θέαμα ..μα δεν έχει αλλάξει τίποτα !

… Σκουπίδια παντού …υπολείμματα από τους πάγκους, πλαστικά …τα πάντα όλα ..  πετάμενα λες και  είναι μια ανοιχτή χωματερή.

… Ο καθένας τελικά κάνει ότι θέλει … καμία εποπτεία από τον Δήμο , καμιά υποχρέωση από τους εμπόρους της λαϊκής … να τα μαζεύουν μετά το πέρας της λαϊκής .. όλα αυτά που οι ίδιοι δημιούργησαν ; 

… Και εδώ ο νέος Δήμαρχος και ο υπεύθυνος των Λαϊκών αγορών έχουν δουλειά ..ΑΝ θέλουν να αλλάξουν αυτό το θέαμα ,  την κακή νοοτροπία , υπάρχει  το  παράδειγμα ο Δήμος Τρικάλων…

… Για να δούμε πώς ο Δήμος μας θα χειριστεί και αυτό το θέμα που του έχουν αφήσει … προίκα οι προκάτοχοι του ;

… θα αλλάξει κάτι  ή θα λέμε στο μέλλον  τα ίδια και τα ίδια ….

  • Όσο για το περιβάλλοντα χώρο στο κλειστό γυμναστήριο και το γήπεδο του Αίαντα …εδώ είναι ακόμα ένα σοβαρό και ακραίο περιβαντολλογικό αλλά και ντροπιαστικό θέμα που κανείς δεν μπόρεσε να το λύσει ως και σήμερα ..και για αυτό θα έχουμε άλλο ρεπορτάζ…
  • ……………………………………………………………….ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

 

 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος  Τρικκαίων

Η συμμετοχή των παραγωγών στη συγκέντρωση απορριμμάτων στη λαϊκή αγορά που οδηγεί σε μείωση του χρόνου αποκομιδής τους από τον Δήμο, είναι το νέο δεδομένο για την καθαριότητα στη λαϊκή.

Ο σχεδιασμός αυτός υλοποιείται από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γ. Ζιώγα, ο οποίος αρχικώς συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των σωματείων των παραγωγών. Μαζί τους συζητήθηκε ο τρόπος προώθησης της συνεργασίας για την εφαρμογή του Κανονισμού, που προβλέπει τη συγκέντρωση απορριμμάτων με ευθύνη των ίδιων των παραγωγών.

Στη συνέχεια, με το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, έγινε ενημέρωση – υπενθύμιση στους παραγωγούς, για τη νόμιμη διαδικασία. Μάλιστα, τις πρώτες ημέρες του μέτρου, ο Δήμος Τρικκαίων μοίρασε και σακούλες απορριμμάτων στους παραγωγούς, ώστε αυτοί να διευκολύνουν τη δουλειά των εργαζομένων του Δήμου.

Ηδη, όπως τόνισε ο κ. Ζιώγας, υπάρχει τεράστια μείωση του χρόνου αποκομιδής απορριμμάτων από την καθημερινή λαϊκή αγορά, περίπου στο μισό. Αυτό σημαίνει, ότι μειώνεται και το κόστος για τον πολίτη, ενώ υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης των δρομολογίων των απορριμμάτων, με πρόσθετο όφελος για τον πολίτη.

Εξάλλου ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου είχε θέσει την καθαριότητα ως ένα από τα βασικά ζητήματα με τα οποία ο Δήμος θα ασχοληθεί ενεργότερα αυτήν την τετραετία.

Οι πρωτοβουλίες συνεχίζονται και σε άλλους τομείς της καθαριότητας στην πόλη και τα χωριά και θα ανακοινωθούν συντόμως.

Από το γραφείο Τύπου

Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου

ΠΗΓΗ https://www.trikalaola.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.