Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ

Μια πρόταση για πραγματική προσφορά … χωρίς να είναι σκοπός η προσωπική προβολή, και  η δημοσιοποίηση  των ενεργειών.

Κάτι που δυστυχώς στην εποχή μας  συνηθίζετε  και θέτει πολλές φόρες  ερωτήματα….Αλλά παράλληλα χάνει την άξια της κάθε ενέργεια προσφοράς …μια και στις προσπάθειες αυτές …  συνήθως ..προβάλλονται  κάποια άτομα ..  και όχι οι πραγματικοί αγνοί…εθελοντές..

Όσο για την  γειτονιά που ξέραμε ..που χάνετε..μπορούμε να την ξανά κάνουμε όπως ήταν …

Κάθε ένας από εμάς μπορεί σε συνεργασία με τους  γείτονες  ,  να προστατεύσει και να ανάδειξή το  περιβάλλον του έξω από τα όρια του οικοπέδου του  του ώστε η γειτονιά στα στενά όρια της … να προστατευθεί, και είναι καθαρή αλλά και να αλλάξει  για το γενικό καλό ..

…. Ας  προσπαθήσουμε να έχουμε καλές   σχέσεις μας με τους γείτονες μας … ας  συνεργαστούμε και να δείξουμε   έμπρακτα   οτι δεν αγαπάμε μόνο τον προσωπικό ιδιωτικό μας  μας χώρο..  άλλα και το χώρο που μας περιβάλει… μια πράξη πολιτισμού..

 

ΣΕΡΡΕΣ  «Clean Serres».

 

Μια καινοτόμα και συλλογική δράση που αποσκοπεί στην περιβαλλοντική ενεργοποίηση των νέων παρουσιάζει ο Όμιλος Σερρών για ΟΥΝΕΣΚΟ, με τον τίτλο «Clean Serres».

Στόχος του «Clean Serres!» είναι να ξεσηκώσει τους νέους ώστε να γίνει ο καθένας τους ένας τοπικός ρεπόρτερ και επόπτης του περιβάλλοντος της γειτονιάς του, αλλά και του Δήμου Σερρών ευρύτερα για θέματα που σχετίζονται με περιβαλλοντικά εγκλήματα (πχ. κατεστραμμένα παγκάκια, σιντριβάνια, συνθήματα σε δημόσιους χώρους), ατυχήματα (πχ. σπασμένοι σωλήνες νερού) και έκτροπα της πόλης (πχ.  παρατημένοι μεγάλοι όγκοι σκουπιδιών).

Για όλα αυτά, ο Δήμος Σερρών είναι υπεύθυνος στις περισσότερες των περιπτώσεων ή οφείλει να ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να επιληφθούν.

Η λειτουργία όμως του δημοσίου (πχ. Έλλειψη συντονισμού μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών) σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση έχουν επιτείνει αυτά τα προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Αν όμως μπορούσε ο καθένας να αναφέρει τα προβλήματα που συναντά στο αρμόδια υπηρεσία, το πιο πιθανό είναι ότι θα είχε άμεση ανταπόκριση με διευθέτηση του προβλήματος.

Σε αυτό το σοβαρό πρόβλημα θα προσπαθήσει να απαντήσει ο Όμιλος ΟΥΝΕΚΟ Σερρών  με την δράση “Clean Serres!”.

Η δράση “Clean Serres!”   εντάσσεται στο πλαίσιο «ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» υποστηρίζεται από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών- Τομέας Μακεδονίας Θράκης.

Η δράση αυτή βασίζεται στη συνεργασία μεταξύ τυχαίων εθελοντών/ρεπόρτερς, συγκεκριμένων εθελοντών (με ρόλο συντονιστικό ή διεκπεραιωτικό) και των υπηρεσιών του Δήμου Σερρών.

Η συνεργασία ακολουθεί τα εξής βήματα: ο τυχαίος εθελοντής εντοπίζει το πρόβλημα και με μια εφαρμογή στο έξυπνο κινητό (smartphone) του, στέλνει την πληροφορία  στο συγκεκριμένο εθελοντή. Αυτός/ αυτή αξιολογεί την πληροφορία και την αποστέλλει στην αρμόδια υπηρεσία. Η υπηρεσία διορθώνει το πρόβλημα (αν είναι απλό άμεσα, αν δεν είναι τότε το δρομολογεί) και στέλνει αναφορά στο συγκεκριμένο εθελοντή και αυτός/ αυτή με τη σειρά της στην ιστοσελίδα του “Clean Serres!”.

Η δράση “Clean Serres!” περιλαμβάνει

  • ανάπτυξη μιας βάσης δεδομένων που θα κατηγοριοποιεί πιθανά περιβαλλοντικά προβλήματα των Σερρών  αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σερρών.
  • δημιουργία εφαρμογής για συσκευές έξυπνων κινητών (smartphones) που θα διατίθεται δωρεάν στους χρήστες
  • εκπαίδευση/ενημέρωση χρηστών εφαρμογής (συγκεκριμένοι εθελοντές και δήμος  Σερρών)
  • καμπάνια στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη διείσδυση της εφαρμογής στους νέους

Για να μπορέσει να έχει επιτυχία η δράση, η “Clean Serres!” θα συνεργαστεί στενά με το Δήμο Σερρών, αλλά και με τις υπόλοιπες οργανώσεις και συλλόγους της πόλης μας.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση θα γίνει την Δευτέρα 18 Μάρτιου 2019,  στις 12¨00 το μεσημέρι , από την πρόεδρο της ΟΥΝΕΣΚΟ  Καίτη Εμμανουηλιδου,  τον προγραμματιστή της εφαρμογής “clean- Serres”, web developer Βασίλη Τριανταφύλλου, μαζί με τον εκπαιδευτή Παναγιώτη Μωυσίδη, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών,  στο Δημαρχείο.

Παρών θα είναι και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Παντελής  Χράπας ,

στον οποίο θα παραδοθεί η  “ CLEAN SERRES”, ώστε ο δήμος Σερρών να αποκτήσει ένα εργαλείο – ανοιχτό προς όλους τους πολίτες – που θα βοηθήσει τα καθήκοντα των υπηρεσιών για καλύτερη και καθαρότερη πόλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.