Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

..Γράφει ο Πάνος Καλουδάς
…Μεγαλειώδης η χθεσινή γιορτή του πολιτισμού μας..Γιατί ναι..
…Όποτε έχουμε την ευκαιρία, την Θεία ευλογία, να απολαμβάνουμε τον Μίκη, με όποιο τρόπο, είναι γιορτή της τέχνης, της μουσικής. Είναι μάγεμα ψυχής.. Πόσο μάλλον που χθες τραγούδησε τον, εθνικό μας πια, μελωδό, όλο το φωνητικό απάνθισμα του τόπου. Όλοι οι σπουδαίοι και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες Εξήντα και βάλε,με τους μουσικούς και τις χορωδίες
Για μια φορά ακόμα το Καλλιμάρμαρο, γνώρισε την δόξα και την αίγλη που του αξίζει. Συγκινητική έως και συγκλονιστική η παρουσία του ίδιου του Μίκη..Που παρά τα κάποια προβλήματα υγείας που έχει,.αποφάσισε να πάει..Για να αφουγκραστεί, για μια φορά ακόμα, τον παλμό των Ελλήνων.. Αυτών των Ελλήνων που με τις μελωδίες του γαλουχήθηκαν. Με τα τραγούδια και τον πολιτισμό του μεγάλωσαν.. Ήταν μια μοναδική βραδιά. Με έναν μοναδικό και απέραντα συγκινημένο Μίκη πότε κάποιο ρεφρέν να σιγομουρμουρίζει.. Και πότε εκστατικός να κοιτάζει όλο αυτό το πλήθος που τον επευφημούσε..Με αγάπη και με παλμό τον τραγουδούσε…Και στην τεράστια σκηνή, ο ένας μετά τον άλλο οι καλλιτέχνες, ηθοποιοί και τραγουδιστές, δίνανε το δικό τους στίγμα στην γιορτή αυτή της αγάπης..Που το μήνυμά της ήταν η ίδιο αυτή ιδέα, για την οποία ο Θεοδωράκης αγωνίστηκε μια ολόκληρη ζωή..Ήταν η Ελλάδα.. Η Ελευθερία. Η Εθνική Αξιοπρέπεια..Και η Ελεύθερη διακίνηση των Ιδεών..
Κι όλοι ενωμένοι, δακρυσμένοι, τραγουδούσαν, μαζί με τους καλλιτέχνες. Τραγουδούσαν Ελλάδα.. Τραγουδούσαν Μίκη.
Τραγουδούσαν για την ελπίδα..Αυτή που τόσο γενναιόδωρα μας έδωσε αυτός ο δημιουργός, μέσα από το έργο του.
Μπράβο..Χίλια μπράβο σε όλους. Και σε σένα Μαργαρίτα που πήρες το βάρος της ιδέας,της οργάνωσης και της εκτέλεσής της.. Άξιζε.. Μελανό ίσως λίγο,το γεγονός της απουσίας του Γιώργου..Του Γιώργου Θεοδωράκη. Που και αυτός ως συνθέτης θα μπορούσε να έχει μια παρουσία, στην γιορτή αυτή του πατέρα του. Στην γιορτή αυτή, της μουσικής και του πολιτισμού μας. Σε μια Αθήνα που τίμησε με την παρουσία της, με την αναγνώριση και τον ενθουσιασμό της, τον τελευταίο ΜΕΓΑΛΟ μιας γενιάς μεγάλων πατριωτών. Μεγάλων σκαπανέων της τέχνης μας.. Μεγάλων οραματιστών..Προπαντός σπουδαίων πατριωτών.. Τις φωτογραφίες τις δανείζομαι, από την Μάρω, την αγαπημένη ανιψιά του Μίκη..Και λατρεμένη μου φίλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.