Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΒΗΜΑ 

Γράφει ο Φίλιππος Καρακώστας 

Εδω στο Λονδίνο είχαμε την τιμή να πάρουμε Συνέντευξη από την Πρόεδρο και ιδιοκτήτρια της  NEEDaFIXER . Ποια είναι η Σοφία Παναγιωτάτη  ;

Η Σοφία Παναγιωτάκη ασχολήθηκε για πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος και παραγωγός σε σημαντικούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς στην Ιαπωνία και τη Βρετανία αλλά και στην ΕΡΤ.
Καταξιώθηκε έτσι στο χώρο των μέσω μαζικής ενημέρωσης, τόσο μπροστά, όσο και πίσω από τις κάμερες. Περί το 2004 ίδρυσε τη δική της εταιρεία παραγωγής, τη NEEDaFIXER, η οποία σήμερα παράγει πάνω από 500 project ετησίως .

Οι  Ελληνίδες και οι Έλληνες  που η κρίση τους ανάγκασε να ξενιτευτούν διαπρέπουν επαγγελματικά στο Εξωτερικό

Τρανταχτό παράδειγμα η  NEEDaFIXER με  αντικείμενο ……..και έδρα το  Λονδίνο.

Παράλληλα με την δημοσιογραφική της δραστηριότητα, ανέπτυξε μια επιτυχημένη καριέρα στον κλάδο του Τουρισμού: προήδρευσε αρχικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών για τρία συνεχή έτη, επιβλέποντας τις στρατηγικές μάρκετινγκ 28 ευρωπαϊκών χωρών. Έπειτα διετέλεσε επικεφαλής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Τόκιο για επτά χρόνια.

Το 2012 και στη Μεγάλη Βρετανία ίδρυσε την PR MEDIACO, ένα κορυφαίο γραφείο PR, συνάπτοντας έτσι συνεργασίες με διάφορους οργανισμούς τουρισμού, πολυτελή ξενοδοχεία, αεροπορικές εταιρείες και σημαντικά brands παγκοσμίως.
Η Σόφια εκπαιδεύτηκε στην Αθήνα (Ελλάδα), το Λέβεν (Βέλγιο) και τη Ναγκόγια (Ιαπωνία). Ομιλεί άπταιστα πέντε γλώσσες, και είναι συχνά προσκεκλημένη σε διεθνή συνέδρια ως ομιλήτρια.

 

Φ.Κ   Κ.Σοφία Παναγιωτάκη εκ μέρους του Σαλαμινίου Βήματος μιας νέας καθημερνής Ιντερνετικής εφημερίδας σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνετε να μας παραχωρείστε αυτήν την συνέντευξη εδώ στο Λονδίνο .
.Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αλλα ..στον ενικό μια και υπάρχει μεταξύ μας γνωριμία χρονών …λοιπόν Σοφία …..
Ποσά χρόνια ,και ποιο ακριβώς το αντικείμενο της εταιρίας σας ;

Σ.Π Ευχαριστώ πολύ Φίλιππε και χαίρομαι για αυτήν την πρωτοβουλία σου .

Όλα ξεκίνησαν το 2004, όταν ούσα επικεφαλής του Japan consortium μου ανετέθει ο συντονισμός της διεθνούς αναμετάδοσης ολυμπιακών αγώνων σε υψηλή ευκρίνεια (high definition). Συζητώντας με τους παραγωγούς διάφορων μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, ανακάλυψα ότι υπήρχε μεγάλη ανάγκη για ικανούς Έλληνες παραγωγούς. Όλοι χρειάζονταν λοιπόν έναν fixer, κάποιον να συντονί σει την κινηματογράφηση των προγραμμάτων τους στην Ελλάδα ! Δημιούργησα λοιπόν, σε διάστημα δύο μηνών, μία ομάδα 250 ατόμων, επανδρωμένη με τους ικανότερους διευθυντές παραγωγής, που εργάστηκαν με πολλή θετική ενέργεια και πάθος για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό.

Λίγο αργότερα, στους χειμερινούς αγώνες του Τορίνο το 2006, τα διεθνή κανάλια μας προσέγγισαν ξανά,ζητώντας ικανούς Ιταλούς fixers. Tα καταφέραμε λοιπόν και τους βρήκαμε! Αυτό συνέχισε σε πολλές χώρες του κόσμου και το όνομα της εταιρείας άρχισε να γίνεται γνωστό σε όλα τα διεθνή δίκτυα, σε πολυεθνικές εταιρείες, μεγάλους ομίλους, στους χώρους του τουρισμού, της μόδας, της επιχειρηματικότητας. Σήμερα, διαθέτουμε το μεγαλύτερο δίκτυο ταλαντούχων σκηνοθετών και παραγωγών, οργανώνουμε περίπου 200 παραγωγές το μήνα και νιώθουμε περήφανοι και ευλογημένοι που μία ελληνικών συμφερόντων εταιρεία έχει κερδίσει ανάλογη διεθνή αναγνώριση.

•Φ.Κ    Η εταιρία σας είναι πλέον πολύ γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο… και ιδιαίτερα μετά και την βράβευση σας στις Κάννες ; Για μιλήστε μας για την δραστηριότητας σας και για την Κατάκτηση του χρυσού στις Κάννες ;

• Σ.Π Η NEEDaFIXER είναι μια πολυεθνική εταιρία που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με γραφεία σε περίπου 20 από αυτές. Συνεργαζόμαστε με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανα τον κόσμο, συμπεριλαμβανόμενων των WarnerBros, TurkishAirlines, SonyMusic και ΙΚΕΑ ανάμεσα σε άλλες. Έχουμε λάβει αρκετές σημαντικές διακρίσεις για τη δουλειά μας στο εξωτερικό, ωστόσο το χρυσό βραβείο στις Κάννες για το βίντεο του CanavesOia έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Αυτό έγκειται στο γεγονός ότι κερδίσαμε αυτή τη διάκριση για έναν από τους αγαπημένους μας ‘Ελληνες πελάτες μας, για τη Σαντορίνη, για την Ελλάδα μας! Είναι ένα βραβείο που μας γέμισε υπερηφάνεια και ικανοποίηση καθώς και την ευθύνη να ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

•Φ.Κ   Έχετε και συνεργασίες με κρατικούς φορείς ;

Σ.Π  Σε συνεργασία με την αδελφή εταιρία μας με εξειδίκευση στις δημόσιες σχέσεις, την PRMediaco, έχουμε αναλάβει τον σχεδιασμό στρατηγικής PR αλλά και τη δημιουργία βίντεο προορισμών για διάφορους κρατικούς φορείς. ‘Εχουμε συνεργαστεί μεταξύ άλλων με φορείς όπως τον Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, τους οργανισμούς τουρισμού του Μεξικού και της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

•Φ.Κ   Το προσωπικό των γραφείων σας σίγουρα απασχολείτε εξειδικευμένο προσωπικό ! Υπάρχουν στην ομάδα αυτή Έλληνες ;

Σ.Π  Εννοείται πως υπάρχουν! Θεωρώ πως οι Έλληνες γενικότερα έχουμε μερικά σπουδαία χαρακτηριστικά: είμαστε πολυμήχανοι, δημιουργικοί, προσαρμόσιμοι. Είναι λοιπόν σημαντικό για εμένα να δίνονται ευκαιρίες σε ελληνικά μυαλά που έχουν τόσα πολλά να δώσουν, ειδικά σε μια εποχή όπως αυτή που ζούμε.

•Φ.Κ     Σοφια μου  …Υπάρχουν διαφορές.. στην συνεργασία – αποτελεσματικότατα αλλα και κατανόηση….μεταξύ Ελλήνων και ξένων εργαζομένων ;

Σ.Π   Παρά το γεγονός οτι είμαστε διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη, παραμένουμε μια σφιχτά δεμένη ομάδα. Η πολυπολιτισμικότητα και η πολυφωνία είναι στοιχεία που μας ενώνουν, που μας βοηθούν να είμαστε πιο παραγωγικοί, πιο αποτελεσματικοί. Μαθαίνουμε ο ένας από την κουλτούρα του άλλου, γινόμαστε καλύτεροι.

Έχουμε βέβαια επενδύσει αρκετά σε συστήματα που βοηθούν την ομαλή επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των ομάδων μας ανα τον κόσμο, αλλά και σε bondingactivities που ενισχύουν τις μεταξύ μας σχέσεις.

• Φ.Κ  Αν υπήρχε ενδιαφέρον από Έλληνες που θα είχαν τα προσόντα θα τους δίνατε την ευκαιρία για εργασία ;

•Σ.Π    Όπως προανέφερα, θεωρώ ότι οι Έλληνες έχουν πολλά θετικά στοιχεία και ταλέντα και πιστεύω οτι πρέπει να τους δίνονται περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Εννοείται πως, εάν κάποιος υποψήφιος είναι ικανός, δημιουργικός και οξυδερκής, φυσικά και μπορεί να του/της δοθεί η ευκαιρία να γίνει μέλος της NEEDaFIXER, ανεξαρτήτως εθνικότητας.

•Φ.Κ    Την κατάσταση που επικρατή στην Ελλάδα την γνωρίζετε πολύ καλά ! Σοφια αν σας έλεγαν να μεταφέρετε την έδρα της επιχειρήσεις σας στην Ελλάδα θα το κάνατε ; Και γιατί όχι ; Ποια η διαφορά στην συμπεριφορά και λειτουργεία του κράτους… Αγγλίας και Ελλάδος σε μια επιχείρηση;

Σ.Π    Είναι αλήθεια ότι η χώρα μας γνώρισε δύσκολες στιγμές, ωστόσο σχεδιάζουμε ήδη το άνοιγμα παραρτήματος της NEEDaFIXER στην Ελλάδα. Ως παραγωγός αλλά και ως Ελληνίδα, θεωρώ οτι η χώρα μας είναι ένα πραγματικά μοναδικό μέρος για κινηματογράφηση.

• Φ.Κ  Ποια είναι η συνταγή Σοφία για την επιτυχία σας ;Εκτός σίγουρα της οικογένειάς σου , τι άλλο ; η οργάνωση ; οι συνεργάτες ; αγάπη για την δουλειά; Το Ελληνικό δαιμόνιο ;

•Σ.Π   Θα έλεγα πως είναι ένα μείγμα από τα παραπάνω. Η οργάνωση είναι σίγουρα πολύ σημαντική, σε συνδυασμό βέβαια με το πάθος και το δαιμόνιο που διακατέχει όλους τους Έλληνες. Πιστεύω ωστόσο, ότι το βασικότερο συστατικό της επιτυχίας είναι η αγάπη για το αντικείμενο, για τη δουλειά την ίδια. Εφόσον υπάρχει αυτό, όλα τα άλλα είναι εφικτά.

•Φ.Κ   Γιατί ο Έλληνας κατά την γνώμη σου διαπρέπει σε όλους τους τομείς στο εξωτερικό …και στην Ελλάδα υποφέρει να αναδείξει το ταλέντο του ;

Σ.Π    Θεωρώ ότι έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει με την έλλειψη ευκαιριών στη χώρα μας, αλλά και με την υποτίμηση του ελληνικού ταλέντου σε εθνικό επίπεδο, άμεσες απόρροιες της κρίσης που περάσαμε ως χώρα. Έχω την ελπίδα ότι είναι κάτι που θα αλλάξει στο βραχυπρόθεσμο μέλλον.

 

• Φ.Κ  Τα μελλοντικά σας σχέδια ;

•Σ.Π   Το μέλλον για τη NEEDaFIXER είναι συναρπαστικό. Πέρα από το άνοιγμα των γραφείων μας στην Ελλάδα, σχεδιάζουμε το άνοιγμα μια θυγατρικής εταιρείας με εξειδίκευση στην παραγωγή βίντεο από το Α μέχρι το Ω.

•Φ.Κ   Σοφία η Σαλαμίνα μας έχει για εμένα μνήμες ; Είχες και έχεις στο νησί μας κάτι που να σε δένει και να το θυμάσαι με αγάπη ;

• Σ.Π  Φυσικά! Τις γλυκύτερες, παιδικές αναμνήσεις ξέγνοιαστων καλοκαιριών! Βόλτες στην Κουλούρη, βουτιές στον Αιάντειο! Τί να πρωτοθυμηθώ;

•Φ.Κ   Κλίνοντας Σοφία μήπως θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους ιδιαίτερος.. και να συμπλήρωσηςκάτι που μπορεί να ήθελες ;

Σ.Π  Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους συνεργάτες μου, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα επιτύχει .Καλή επιτυχία αγαπητε μου Φιλιππε στην νέα σας προσπάθεια  σας ,και ελπίζω να τα πούμε στην Αθήνα .

• Φ.Κ  Θέλω να σε ευχαριστήσω Σοφία που διέθεσες τον πολύτιμο χρόνο σου για αυτήν την συνέντευξη και να σου ευχηθώ και εγώ προσωπικά αλλα και από όλους τους συνεργάτες μας ,υγεία σε όλους σας , χάρες , και επαγγελματικές επιτυχίες που να τιμούν και την αγαπημένη οικογένεια σου αλλα και την Ελλάδα μας .
…………………………………………………….

Σοφία Παναγιωτάκη    που η κρίση την έστειλε εκτός Ελλάδας και με τον επαγγελματισμό της ,  τιμά , και έχει την Ελλάδα στον τομέα της πολύ ψιλά με τις επιτυχίες της .
…………………………………………………………….Φίλιππος Καρακώστας.

Σχόλια στό : “Σοφία Παναγιωτάκη . Χρυσό στις Κάννες. Το πρόβλημα στην Πατρίδα μας είναι η υποτίμηση του Ελληνικού ταλέντου (ΑΡΧΕΙΟ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.