Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

…Γράφει ο Πάνος Καλουδάς..
…Ο τελευταίος πλέον μιας γενιάς μεγάλων ερμηνευτών.
Αυτών που έδωσαν κύρος, αξία και ομορφιά στο τραγούδι μας..
Ένας ερμηνευτής με φωνή βελούδινη.. Ξεχωριστή.. Ουράνια.. 
Που την διακρίνεις ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλες.
…Και που τον λάτρεψαν όλοι οι ογκόλιθοι της μουσικής μας.
…Από τον Μουζάκη, τον Μαρκέα και τον Μωράκη..
…Μέχρι τον Πλέσσα, τον Κατσαρό και τον Ξενάκη..
Δίνοντάς του, να πει σε πρώτη εκτέλεση, τα αριστουργήματά τους.. Για να τα βάλει στα χείλη όλων..Και να τα στεφανώσει με την διαχρονικότητα τους.. Εξήντα και πλέον χρόνια (!!!) στην πρώτη γραμμή της »μάχης»… Και συνεχίζει σαν να μην έχει περάσει μέρα, από το 1968 (!!!) που ο Άλκης Στέας στο »Piccantilly» της Θεσσαλονίκης, τον έβγαλε στο τραγούδι σαν ταλέντο.
Και λίγο μετά, ο Μανώλης Χιώτης του είπε..»Αγόρι μου είσαι μεγάλο ταλέντο.. Έλα κάτω στην Αθήνα μαζί μου».Και λίγους μήνες μετά ο Τέρης ήταν μαζί του.
…Μόνο όσοι τον ξέρουν καλά, μπορούν να σκιαγραφήσουν στην πραγματική τους διάσταση, τα πολλαπλά του ανθρώπινα χαρίσματα..
Αυτά που προσπάθησα με πολύ προσοχή και αγάπη, ατόφια, να μεταφέρω στην βιογραφία του που έγραψα..
Και που κυκλοφορεί απ τις εκδόσεις »Αρναούτη»..
Χθες βρεθήκαμε με τον Τέρη καλεσμένοι στην εκπομπή της Πέπυς Τσεσμελή και μιλήσαμε για το βιβλίο.. Και όχι μόνο.. …Ήταν ενθουσιασμένος γιατί είχε τραγουδήσει για τα παιδάκια του Πάτερ Αντώνη.. Της »Κιβωτού του Κόσμου». Σαγήνεψε πραγματικά,με την φωνή του τους πεντακόσιους και πλέον ανθρώπους που πήγαν να τον απολαύσουν..
Και καμάρωνε που για τις ανάγκες των παιδιών μαζεύτηκαν τρόφιμα που ξεπερνούσαν τον έναν τόνο..
Αγαπάει πολύ τα παιδιά.. Και του λείπουν..Γι αυτό και δεν αρνείται ποτέ να τραγουδήσει για σκοπούς σαν κι αυτόν της »Κιβωτού» που πήγε
…Με τον Τέρη ετοιμάζουμε και ένα δεύτερο βιβλίο που θα αφορά, τα καλλιτεχνικά παραλειπόμενα των έξι δεκαετιών της δράσης του. Και θα είναι μια ακόμα ιστορική παρακαταθήκη στο πάνθεο του πολιτισμού μας..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το σχόλιο σας θα δημοσιευθεί αφου εγκριθεί πρώτα απο τον διαχειριστή για την αποφυγή υβριστικού η προσβλητικού περιεχομένου.