Το Σαλαμινίων Βήμα είναι μια έντιμη προσπάθεια, ανιδιοτελής, που αξίζει την στήριξή σας.

Δώρα Τζέμα

Βιογραφικό

Η Δώρα Τζέμα έχει γεννηθεί και ζει στην Αθήνα με τον σύζυγο της και τα τρία παιδιά της. Σπούδασε σχέδιο μόδας στην Ισπανική σχολή CEAC και ειδικεύθηκε στο βραδινό ρούχο και στο νυφικό. Σπούδασε μηχανογραφημένη λογιστική και πληροφορική, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να συγκριθεί με την αγάπη της για συγγραφή.

Λατρεύει τον έμμετρο λόγο της ποίησης, θεωρώντας τον μια υπέροχη μορφή έκφρασης συναισθημάτων και καταστάσεων. Όσο για την γραφή, πιστεύει πως είναι μια μαγική συνεργασία της σκέψης μας , η οποία μεταφέρεται από το χέρι μας στο χαρτί, με το ισχυρότερο όπλο της φαρέτρας μας, την Ελληνική Γλώσσα. Την αγάπη της και τον σεβασμό για την σωστή χρήση, της σπουδαίας μας γλώσσας, την απέδειξε έμπρακτα αρθρογραφώντας για αρκετά χρόνια σε blog, με συναφές θέμα.

Από όταν θυμάται τον εαυτό της έγραφε και διάβαζε , τις νύχτες, τα ξημερώματα, στο λεωφορείο, πριν την δουλειά, στα διαλλείματα. Ώσπου αυτή η ανάγκη έγινε επιτακτική και συστηματική. Πριν μερικούς μήνες κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα, ενώ έχει συγγράψει σε συνεργασία με την κ. Μαίρη Κατσιμπάρδη , ένα δοκίμιο με θέμα τις εξαρτήσεις.

Το δε πρώτο βιβλίο της τριλογίας που έχει στα σκαριά , βρίσκεται προς την ολοκλήρωση του. Αν κι εκείνη θεωρεί πως τα παιδιά της, θα είναι για εκείνη η σημαντικότερη τριλογία, που κατάφερε ποτέ να δημιουργήσει.

Με Μια Ματιά